A karácsonyi vásárok veszélyeire figyelmeztetett a Budapesti Rendőr-főkapitányság vagyonvédelmi osztályának vezetője. A rendőrség a korábbi évekhez hasonlóan kiemelt figyelmet fordít a karácsonyi vásárokra az utcákon, a bevásárlóközpontokban és a tömegközlekedési járműveken.

Karácsonyi vásár, szaporodó bűncselekmények

A Vörösmarty téren, a már megkezdődött vásáron megtartott sajtótájékoztatón Bukovics Péter felhívta a figyelmet, hogy a hasonló rendezvényeken megszaporodnak egyes bűncselekmények, elsősorban a zsebtolvajlások. A rendőrség a korábbi évekhez hasonlóan kiemelt figyelmet fordít a karácsonyi vásárokra az utcákon, a bevásárlóközpontokban és a tömegközlekedési járműveken. A hatóság több járőrt vezényel ezekre a helyekre, ugyanakkor megemelik a civil ruhás nyomozók számát is a zsebtolvajok elfogására. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Régi egyenruhákban

Érdekesség, hogy a vásárokon járőröző rendőrök egy része a múlt évszázad elejének egyenruháiban végzi majd feladatait.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Legyenek éberek!

A rendőrség arra kéri a vásárokra látogatókat, hogy a szokásosnál is legyenek éberebbek, telefonjaikat, pénztárcáikat és egyéb értékeiket lehetőleg belső zsebeikben tartsák, ne viseljenek olyan ékszereket, amelyeket a tolvajok könnyen letéphetnek róluk.

Ne hagyjanak értéket az autókban!

A járművel érkezőknek azt tanácsolják, hogy autóikban lehetőleg ne hagyjanak értékeket még az őrzött parkolókban sem, ha ezt mégis meg kell tenniük, akkor tegyék azokat nem látható helyekre, például a csomag- vagy kesztyűtartókba. Ha valakit mégis megkárosítanak, akkor azonnali segítséget kaphat a 112-es segélyhívón, vagy a Vörösmarty tér környékén folyamatosan járőröző rendőröktől.

Az Oktoberfesten is dolgoztak

A hasonló bűncselekmények felderítésére, megelőzésére szakosodott rendőrök komoly tapasztalatokkal rendelkeznek, ennek egyik bizonyítéka, hogy a budapesti nyomozók immár tizedik éve vesznek részt a müncheni Oktoberfesten, a legutóbbi fesztiválon nyolc zsebtolvajt fogtak el.

Újra megnyílt az Advent Bazilika

A BudaPestkörnyéke.hu írta meg, hogy november 17-én, immár tizenharmadik alkalommal nyílt meg az Advent Bazilika, amit annak idején azzal a szándékkal hoztak létre a szervezők, hogy semmihez sem hasonlítható ünnepi atmoszférát teremtve, minőségi időtöltést és különleges gasztronómiai kínálatot nyújtsanak a látogatóknak. 

1500 forintért már ehetünk!

Idén az ételek tekintetében a hungarikumok kerültek a középpontba, több mint százféle fogásban megtalálhatók azok az ikonikus magyar élelmiszerek, mint például a fűszerpaprika, a Tokaji aszú, vagy például az akácméz. Jó hír a hazai vendégeknek, hogy idén is lesznek minden standon olyan fogások, melyeknek kötött ára van: minden fogás megtalálható 1500 forintért a kereskedőknél.

Rekordot döntve

A BudaPestkörnyéke.hu számolt be arról egy éve, hogy rekordot döntve, minden idők legtöbb szavazatával végzett az első helyen az Európa legjobb karácsonyi vására online szavazáson a budapesti Advent Bazilika rendezvény. A European Best Destination utazási portál versenyén 21 európai nagyváros – többek között Madrid, Bécs, Brüsszel, Salzburg és Prága – ünnepi rendezvényei előtt a budapesti Advent Bazilika bizonyult a legjobbnak – olvasható a szervezők közleményében. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: karácsonyi vásár Budapesten. Fotó: archív