A hétfő hajnalban Balatonfüredről Tapolcára indult személyvonat Örvényesnél elgázolt egy vadat. A baleset következtében meghibásodott a vonat, ami komoly fennakadásokat okozott. A MÁV közzétette, milyen változásokra kell számítani a mai vonatközlekedésben.

Ma reggel történt a baleset

Hétfőn 5:08-kor indult a 9770 jelű személyvonat Balatonfüredről Tapolcára. Örvényesnél azonban a vonat elgázolt egy vadat, amelynek komoly következményei lettek. A szerelvény ugyanis önerőből nem tudott tovább közlekedni, mivel meghibásodott. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Pótlóbusszal vitték tovább az utasokat

A balesetben érintett személyvonat utasait pótlóbusszal vitték el Tapolcára, egy órás késéssel. A pótlóbusz Balatonudvarinál Balatonudvari, autóbusz-váróterem, Fövenyesnél Balatonudvari, Fövenyes bejárati útnál, a többi helyen a vasútállomás mellett tudott megállni.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Behúzták a vonatot

A vonatot a Tapolcáról 4:41-kor Balatonfüredre indult 9759-es jelű személyvonat húzta be Balatonakali-Dörgicsére. Ennek következtében már az a vonat is jelentős késéssel érkezett meg a Balaton melletti célállomására. Nem volt azonban a mai napon az egyetlen fennakadás, ami a vonattal utazókat érinti.

Több járat helyett csak pótlóbusz indul

A MÁV közölte, hogy valamennyi Ukkról Sümegre (9657, 9655, 9665, 9653) és Sümegről Ukkra (9652, 9664, 9656, 9666), valamint a Tapolcáról 7:40-kor Ukkra (9612), és az Ukkról 17:47-kor Tapolcára induló (9643) személyvonat helyett pótlóbuszt indítanak. Az Ukk és Tapolca közötti személyvonatokat a változás a felsorolt kivételeken kívül nem érinti. Felhívták az utasok figyelmét, hogy a pótlóbusz Zalagyömrőn az autóbusz-váróteremnél, míg a többi helyen a vasútállomás közelében fog megállni.

Ezek is érdekelhetnek!

Volt olyan vonat, ami ma el sem indult

A Keleti pályaudvarról 5:20-kor Nagykátára, továbbá a Nagykátáról 6:41-kor a Keleti pályaudvarra induló S60-as vonat nem közlekedett. Ennek okaként a MÁV járműhibát jelölt meg.

Üzent Lázár János azoknak, akik vonattal szeretnének közlekedni

10 mellékvonalon vonatok helyett buszok közlekednek augusztus 1-je óta. Lázár János nemrég a közösségi oldalán posztolt ennek kapcsán. Azt írta: “Senkit nem hagyunk ott. Busszal vagy vonattal, de mindenkit célba juttatunk.”

Ez csak egy próba

A politikus hangsúlyozta, hogy a 10 mellékvonalon bevezetett vonathelyettesítő buszközlekedés egy próba.Körülbelül féléves átfutási idővel kell számolni. Azt, hogy hogyan működik a rendszer, december során fogják kiértékelni.

Lázár János posztja

Nem mindenkinek tetszik ez a megoldás

A politikus bejegyzése alatt többen is elégedetlenségüknek adtak hangot. Voltak, akik azt a kérdést tették fel, hogy mit tegyen az, aki a kerékpárját szállította eddig a vonaton? A Közlekedő Tömeg Facebook-posztja szerint szeptember 1-jétől hét újabb vasúti mellékvonal bezárására lehet számítani. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: MTI/Vasvári Tamás