Bár a család az autót szabályosan, autókereskedéstől vásárolta, kiderült, hogy a jármű lopott. Hiába tűnt úgy, hogy az autó előéletével nincs gond, a zsaruk lefoglalták a kocsit. Könnyen lehet, hogy a családnak éveket kell várnia arra, hogy visszakapja a pénzét.

Nagyobb autót szeretett volna a család

Sipőcz Zoltánék a CSOK-ból felújították a házukat, elkészült az új garázsuk is. Van négy kiskorú gyermekük, szerettek volna vásárolni egy nagyobb méretű kocsit. Egy BMW-t szemelt ki a családfő. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Részletre vették volna az autót

Mivel a lakásfelújítás sokba került, felvettek három millió forint hitelt. Az autó árát havi ötvenezer forintos részletekben fizették volna. Úgy tűnt, hogy minden simán fog menni.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Nem volt probléma a kocsi papírjaival

A férfi az adásvételivel a kormányablakhoz fordult. Elkészült az eredetiség vizsgálat, és a kormányablakban átírásra is került a jármű. A múlt héten azonban a család legnagyobb meglepetésére felkeresték őket a rendőrök, mondta el az RTL Híradó számára a családfő.

Ezért csöngettek a zsaruk

Az egyenruhások házkutatást tartottak a családnál. Ezt követően elkérték a BMW kulcsait. Lezárták és elmondták a férfi számára, hogy az autó lopott.

Nem vitték el a kocsit

A zsaruk a járművet a ház előtt hagyták. Ugyanakkor kérték a tulajdonosától, hogy óvja az autót. Amennyiben esik a jég, akkor tegyen rá kartonpapírt, mondták az egyenruhások.

Faramuci helyzet

Egy szakjogász elárulta az RTL Híradó számára, hogy a rendőrök jogszerűen végezték a dolgukat. “A büntetőeljárási törvény ilyenkor az első tulajdonosnak adja ki az autót” – mondta Borbély Zoltán szakjogász. A jóhiszemű tulajdonost a jog kevéssé védi.

Ez történhetett

A jelenlegi információk alapján egy kalocsai férfi adta kölcsön a felesége autóját valakinek. Ő azonban a kocsit eladta egy autókereskedés számára. Az állami nyilvántartás valamiért nem jelzett, úgy tűnt, hogy minden rendben van az autóval.

Súlyos pénzeket bukott a család

Az eredetiség vizsga több mint húszezer forintba került, az okmányirodában pedig további 120 ezer forintot kellett kifizetnie a családnak. Ekkor még nem is sejtette Sipőcz Zoltán, hogy ezen összegek kifizetését követően lefoglalják majd a rendőrök a kocsiját. Miután ő minden hivatalos teendőt jóhiszeműen elvégzett, mégis ez történt.

Perelhet a férfi

Az RTL Híradónak nyilatkozó szakjogász szerint a BMW-t jóhiszeműen megvásároló férfi beperelheti az autókereskedőt és az eredetvizsgálatot végző céget. A pénzét azonban lehet, hogy csak sokára fogja visszakapni, elképzelhető, hogy évek múltán. A család felkereste az autókereskedést, ahonnan vették a kocsit, hogy visszaadják-e a BMW árát, de nem válaszoltak nekik. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Az RTL Híradó riportja az eset kapcsán

Kiemelt kép: illusztráció