A hétéves, első osztályos Nórika nem pontosan észlelte a betűket. A későbbi, részletesebb kivizsgáláson kiderült, hogy nem egyszerű szemproblémája, hanem komolyabb baja van a szakcsi kislánynak. Az állapota már ekkor kritikus volt, azonnal meg kellett műteni.

Komoly a baj

A Tolna vármegyei Szakcs községben élő család először nem is sejtette, hogy 7 éves kislányuk milyen komoly betegséggel bajlódik. Nórikát Szekszárdra vitték egy általános látásvizsgálatra, mert nem észlelte pontosan a betűket. Ott egy részletesebb kivizsgáláson kiderült, hogy nem egyszerű szemprobléma, hanem komolyabb baj van a kislánnyal. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Még aznap megműtötték

MR-vizsgálatra küldték el őket, onnan pedig már nem volt megállás. Azonnal Pécsre szállították a kislányt, ahol még aznap meg is műtötték.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Fel sem fogták, mi történik velük

„Fel se tudtam fogni mi történik. Jött értünk a mentő és szirénázva vitt bennünket Pécsre, az Idegsebészeti Klinikára. A professzor úr, aki megműtötte, azt mondta, a lányunk kritikus, életveszélyes állapotban van. A műtét az egyetlen esélye a túlélésre – mesélte a kislány édesapja a Ripostnak.

Nem mertek várni

„Nem mertek várni a műtéttel egy napot sem. Nyolc órás beavatkozásra volt szükség” – tette hozzá.

Igazi hős volt a kórházban

Szerencsére minden a lehető legjobban alakult. Nórika nagyon erős, egy igazi hős volt a kórházban is. „Ez egy elég nehéz időszak volt számunkra. Derült égből villámcsapás! Szerencsére sikerült a műtét, de még hosszú lesz a lábadozás” – mesélte az édesapa.

Szerencsére jóindulatú volt a daganat

A daganat jóindulatú volt, viszont a kislánynak valószínűleg egész életében gyógyszereket kell majd szednie.„Sajnos az életminőségében komoly nehézségek álltak be. Mindenre nagyon oda kell figyelnünk, mivel még egy hónapja sincs, hogy megműtötték és nagyon gyenge még az immunrendszere. Egy ártalmatlan nátha is az ágynak tudja dönteni. Jelenleg is kórházban van még” – árulta el a szülő.

A felesége volt benn a kórházban

„A feleségem volt bent Nórikával a kórházban, míg én az 5 éves kisfiunkkal voltam otthon. Nagyon nehéz volt ez az egész, az öccse is hiányolta a testvérét. De nagyon okos fiú, hamar felfogta, hogy a nővére beteg és most kórházban kell lennie” – fűzte hozzá az apuka.

Megható, szép gesztus

A Naki Sportegyesület amikor tudomást szerzett a kislány állapotáról, úgy döntött, hogy mindenképpen segíteni szeretnének a családnak. Végül egy adománygyűjtő labdarúgó mérkőzést szerveztek. „Nagyon megható és csodaszép gesztus volt ez tőlük. Én ugyan szakcsi lakos vagyok, de kántorként Nakon is szolgálatot látok el” – mondta az apa.

Mindenki segíteni akart

Az egész falut megrendítette az, ami Nórikával történt és mindenki segíteni szeretett volna, ahogy tud. Ez az összefogás igazán példaértékű volt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció. Fotó: MTI