Nem zárul, esetleg nem nyílik a páncélszekrény? Mi a teendő ilyenkor? Mikor érdemes szakembert hívni? Mire kell figyelni a szakértő kiválasztása során? Milyen időközönként érdemes szervizeltetni a páncélszekrényt? Mennyibe kerül a szerviz? Minden fontos kérdést megválaszolunk a páncélszekrények szervizelésével és javításával kapcsolatban.

Szervizeléssel egyszerűen elkerülhetőek a váratlan meglepetések

Az mindenki számára nyilvánvaló, hogy ha az értékeit biztonságban akarja tudni, akkor be kell szereznie egy páncélszekrényt, amely otthon és a munkahelyen is egyaránt garantálja a biztonságot. Azonban arra már kevesebben gondolnak, hogy a páncélszekrény megfelelő működéséhez elengedhetetlen a rendszeres szervizelés. Amennyiben erre nem kerül sor bizonyos időközönként, könnyen előfordulhat, hogy a páncélszekrény meghibásodik, például nem nyílik vagy pedig nem zárul rendesen, esetleg nehezen záródik, akadozik vagy szorul. A páncélszekrény szerviz a rendszeres ellenőrzésben segít, valamint akkor is, ha bármilyen probléma adódik a szerkezet működésével kapcsolatban. Segít abban, hogy biztonságban lehessen tudni az érétékeket, továbbá abban is, hogy hozzá lehessen jutni az értékekhez, ha valamiért a szerkezet nem nyílik. Szóval a páncélszekrény szerviz segít, ha baj van.

Milyen gyakran érdemes szervizeltetni? Legalább két-három évente. A szervizelés során a szakember átnézi a szerkezetet, és elvégzi a szükséges javításokat. Szóval két-három évente akkor is érdemes kihívni a szakembert, ha nincs probléma a páncélszekrénnyel. Így egyszerűen elkerülhetőek a váratlan meglepetések, ugyanis nincs kellemetlenebb annál, mikor a legrosszabb pillanatban nem nyílik a páncélszekrény. Ráadásul a rendszeres szervizelésnek köszönhetően attól sem kell tartani, hogy egy esetleges meghibásodás során más is hozzáfér az értékekhez. Szóval rendszeres szervizre a páncélszekrényeknek ugyanúgy szükségük van, mint a műszaki cikkeknek vagy az autóknak.  

Egy esetleges meghibásodás esetén nem érdemes hozzányúlni a páncélszekrényhez

A szakember kiválasztása során ügyelni kell arra, hogy megbízható legyen, és gyors, szakszerű munkát végezzen a páncélszekrény szervizelése és javítása során. Fontos, hogy garantálja, hogy ne forduljon elő legközelebb ugyanaz a probléma. Mindemellett elengedhetetlen, hogy a szakember teljes diszkréció mellett végezze a munkáját. Továbbá fontos, hogy finom, óvatos mozdulatokkal dolgozzon, és ne kapkodjon, hogy még véletlenül se keletkezzen karcolás a páncélszekrényen. Persze ez csak akkor lehetséges, ha fúrás nélkül nyitható a berendezés. Ha nem nyitható fúrás nélkül páncélszekrény, akkor pedig fontos, hogy a szakember garantálja, hogy utána helyreállítja az okozott károkat.

Fontos megjegyezni, hogy egy esetleges meghibásodás esetén semmiképp sem érdemes hozzányúlni a szerkezethez, ugyanis ezzel több kárt lehet okozni, mint hasznot. Ennek az az oka, hogy egy laikus nem ismeri kellőképpen a szerkezet működését, valamint a gyenge pontjait. Szóval egy esetleges meghibásodás esetén nem érdemes hozzányúlni a páncélszekrényhez, jobb inkább azonnal megbízható szakembert hívni. Mitől függ a szerviz díja? Leginkább a probléma jellegétől. Ugyanis nem mindegy, hogy az elromlott zár két-három percen belül kinyitható, vagy bonyolultabb a probléma. Továbbá a díjat befolyásolja a páncélszekrény típusa, márkája és működési elve. A szakemberek általában a hívás során már tudnak egy körülbelüli árat mondani a szervizelésre, illetve a javításra.

Ez a cikk támogatott tartalom. Ha Ön is szeretne ilyent a Magyarország TOP10 legolvasottabb hírportálja között szereplő Kékvillogó.hu portálon, akkor kattintson ide! Áraink tetszeni fognak, ráadásul még 1 millió olvasót is tudunk garantálni a pr-cikkek kiemelésének.