Korábban megírtuk itt a Kékvillogó.hu hírportálon, hogy gyilkosság történt Érden a Tétényliget vasútállomás melletti társasházban. Most egy év után bíróságra kerül az ügy, kiderült, hogy egy nő lehetett a felbujtó, aki hazugsággal vette rá a tetteseket a gyilkolásra.

Hangos kiabálás

Az egyik szomszéd azon az augusztusi péntek estén hangos kiabálást hallott. Két embert vittek el a rendőrök a helyszínről, egy férfit és egy nőt. Szemtanúk szerint a kezük be volt zacskózva. A rendőrség megerősítette gyilkosság történt – írtuk egy évvel ezelőtt.

Különös kegyetlenség

Most vádat emelhetnek a tettesekkel szemben. Az ügyészség védekezésre képtelen személy sérelmére, különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel gyanúsította meg a két hajléktalant, akik  megöltek egy 47 éves férfit Érden. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Csavargók

A csavargó életmódot folytató 26 éves, budapesti Cs. Sándor és a 20 éves tárnoki V. Kálmán közös lakrészben lakott a későbbi áldozatával. A gyilkosságot követő éjszaka fogták el őket egy fővárosi kórház „csövezésükhöz” használt melléképületében.

Beismerték az emberölést

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint az alkalmi munkákból élő férfiak beismerték a bűncselekmény elkövetését. Indokként pedig személyes sérelmükkel hozakodtak elő, azt akarták végérvényesen lerendezni, és azért támadtak az ágyában alvó férfire. Ütötték, szurkálták, majd a sorsára hagyták – írja a 24.hu.

Megverték, leszúrták

Az igazságügyi orvosszakértő szerint az áldozat testén talált sérülések ökölcsapásoktól, valamint szúró-vágó eszköztől származnak.

Rávették őket a gyilkolásra

Az áldozat halálát a háton, mellkason, nyakon, halántékon rögzített metszések és szúrások következtében kialakult vérvesztés okozta. A rendőrök az ügy gyanúsítottjainak számát később háromra növelték. Megállapították, hogy a ház 42 éves tulajdonosa bujtogatta őket a verésre.

Hazudott a felbujtó

E. Anita azt kérte ismerőseitől, hogy akár erőszakkal is vegyék rá a kiköltözésre nem kívánatossá vált lakótársát. Ennek érdekében elhitette velük, hogy a későbbi áldozat megerőszakolta és meztelen képeket osztott meg élettársáról az interneten.

Tagad mindent

E. Anita tagadta a terhére rótt cselekményt, állítása szerint ő csak azt kérte, hogy beszéljenek vele, verésre, erőszakra nem buzdította őket.

Bíróságon folytatják

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya a jelenleg is letartóztatásban lévő Cs. Sándor és V. Kálmán ellen a védekezésre képtelen személy sérelmére, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés, illetve E. Anita ellen a felbujtóként elkövetett súlyos testi sértés megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást befejezte, így már az ügyészségen van az ügy. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Veszélyes hely Érd

Az Ügyfélkapun keresztül bárki számára elérhető, hivatalos rendőrségi statisztikákat tartalmazó Prevenciós Bűnözés-Statisztikai Adattár alkalmazás segítségével összeállítottuk Budapest környékének betörési feketelistáját. A legtöbb lakásbetörés Érden volt a tavalyi évben, de Szentendre és Szigetszentmiklós is ott van a dobogón. A teljes cikket ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Helyszínen készült fotó 2020 augusztusában – Forrás: MTI