22 év után megszólalt az a nyomozó, aki megtalálta Soproni Ági feldarabolt földi maradványait a solymári erdőben. A Nemzeti Színház színésznőjét fia ölette meg, mert azt tervezte, hogy eladja anyja budai villáját és abból él majd luxus körülmények közt.

Barátját vette rá a gyilkosságra

Huszonkét évvel ezelőtt, 2000. március 9-én gyilkolták meg Soproni Ágnes színésznőt a saját otthonában. A gyilkosság felbujtója a színésznő akkor 21 éves fia volt.  Petróczi András rávette barátját, Lázár Zsoltot hogy ölje meg az anyját. A tettéért nyolcmillió forintot ajánlott fel, amit a 2. kerületi Üdülő családi ház eladásából kívánt fizetni. András már a gyilkosságot megelőző időszakban többeket próbált rávenni arra, hogy öljék meg az anyját. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Eltűntként kezelték

A gyilkosság után fia jelentette be a rendőrségen, hogy Soproni Ági eltűnt. András 22 évvel ezelőtt a TV2 Forró nyomon című műsorát is értesítette anyja eltűnéséről. A televíziós stábot végig vezette a házon, ahol 10 nappal korábban brutális kegyetlenséggel végzett az anyjával. Hogy elterelje a gyanút, még interjút is adott. „A naptára üres volt attól a naptól kezdve, az összes feljegyzéseit kidobálta, de úgy, hogy a szemetesben sem találtam meg” – mondta akkor aggódva TV2-nek Soproni Ági fia.

A Kékvillogó.hu Magyarország 11. legolvasottabb hírportálja volt a hivatalos mérések szerint. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Először a fejét találták meg

Petróczi András azt állította, hogy édesanyja eltűnése miatt rettenetesen össze van zuhanva. Végül 2000 októberében, a solymári erdőben megtalálták Soproni Ági fejét, és ebből kiderült, hogy itt nem egy eltűnésről, hanem gyilkosságról van szó.

Nem volt oka az eltűnésre

„A nyomozók közvetlenül a gyilkosság után, még csak Soproni Ági fiának vallomásából tudtak kiindulni, aki annyit mondott, hogy édesanyja talpig feketébe öltözve ment el otthonról és nem jött haza többé” – mondta Sulányi Vilmos, rendőr, aki akkor a gyilkossági csoport vezetője volt. Most azt mondta a Tények Plussznak, hogy a napnál is világosabb volt, hogy valami nem stimmel ebben a történetben, mert Soproni Ágnesnek semmilyen oka nem lett volna, hogy világgá menjen.

Fia színjátéka

Ráadásul fia hónapig eljátszotta az eltűnést, hogy hitelesítse a kitalált történetet. A volt nyomozó azt mondja, az is gyanús volt, hogy Petróczi András többször elmondta, hogy fekete ruhában ment el. Egy rutinos nyomozó pedig pontosan tudja, hogy az eltűnés szándéka és a személy ruházata közt az ég világon semmilyen összefüggés nincs. Hónapokig folyt a nyomozás és a rendőrök előtt egyre jobban kirajzolódott a családi kép. Kiderült, hogy Petróczi András és az édesanyja viszonya nem volt túl harmónikus, és egyre jobban kirajzolódott az a kép is a nyomozók fejében, hogy esetleg az örökség miatt kellett meghalnia Soproni Áginak.

A fiára terelődött a gyanú

Miután a nyomozók Soproni Ági kollégáit és ismerőseit is kihallgatták, kiderült, hogy nem volt féltékeny férj, nem volt beteg rajongó, aki kárt akart volna tenni a színésznőbe. Az elmondások alapján egy dolog derült ki, hogy Soproni Áginak baja volt a fiával.

Megtört a bérgyilkos

Ekkor hallgatták ki újra a fiát és bűntársát Zsoltot. A fiú biztos volt abban, hogy minden nyomot eltüntetett. De arra nem számított, hogy bűntársa, Zsolt megnyílik a rendőrök előtt és mindent bevall.

Rábeszélte barátját a gyilkosságra

Ezek után Soproni Ági fia is bevallotta, hogy megöltette saját anyját. Petróczi András több barátját is megkérte, hogy végezzen anyjával. Végül Lázár Zsolt mondott igent a megbízásra. 2000. március 9-én a színésznő fia szólt barátjának, hogy most kellene végeznie az anyjával, mert aznap nincsen semmi programja. Lázár Zsolt vonakodott, de Petróczi András leitatta és azt mondta, hogy gondoljon a házból befolyt összegre.

Így néz ki most Soproni Ági egykori villája

2,5 deci pálinka után gyilkolt

Lázár Zsolt némi vonakodás után alsóneműre vetkőzött, megivott két és fél deci pálinkát, majd lement a színésznő szobájába, egy kábelköteggel fejbe verte az alvó színésznőt, aki felébredt, dulakodni kezdtek, és végül Lázár Zsolt megfojtotta.

Fia vette meg a kábelt

A kábelköteget a gyilkosság előtt egy héttel beszerezte fia. Soproni Ági rá is kérdezett, mire kell, és a fia azt válaszolta: a kóbor kutyák elriasztására. 

„Na mi van Sopikám?”

Petróczi András, miközben barátja éppen az anyját gyilkolta, a walkmanjét a fülére helyezte. Nem akarta hallani a dulakodást, és az anyja segélykiáltásait. Amikor megtörtént a gyilkosság, lement, a színésznő holtteste fölé hajolt és azt mondta: „Na mi van, Sopikám?”

Másnap foglalkoztak a holttesttel

Ezután a két fiú ki akart kölcsönözni egy videókazettát, kis ideig autóztak, de fáradtak voltak, így inkább lefeküdtek aludni. A holttestet a szobában hagyták. Másnap reggel együtt betették a fürdőkádba, mert elhatározták, hogy feldarabolják.

Fia a Csillag börtönben raboskodik

P. Andrást 2003-ban életfogytig tartó fegyházra ítélte a bíróság azzal a kitétellel, hogy az akkor 23 éves fiatalember legkorábban negyven év múlva szabadulhat. Soproni Ágnes fia jelenleg a szegedi Csillag börtönben raboskodik. Úgy tudjuk, az édesapja nem fordult el tőle, rendszeres küld csomagot neki. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A TV2 riportját itt tudod megnézni