A szellőztetés, a jó levegő biztosítása zárt terekben nélkülözhetetlen az egészségünk, komfortunk és kényelmünk érdekében. Egy átlagos, főként városi ember élete nagy részét zárt terekben tölti, így kulcsfontosságú számára a beltéri levegő minősége.

A lakóterek, munkahelyek, egyéb, sokak által látogatott helyek levegőjének minősége nemcsak az emberi szervezetre van hatással, hanem a páratartalom, szén-dioxid, valamint egyéb szennyező anyagok jelenlétén keresztül az épületszerkezetekre is. A levegőminőség romlása, a pára, a penész megjelenése egészségkárosító hatású.

Mit nevezhetünk jó levegőnek?

A jó levegőnek több ismérve van: páratartalom. Az ideális páratartalom 40-50% között mozog. Légmozgás: A kellemes érzetű légmozgás értéke 0,1-0,15 m/s, e fölött huzatot érzünk. Szén-dioxid tartalom: Minél alacsonyabb, annál jobb. Ha túl magas, akkor elhasználtnak, álmosítónak érezzük a levegőt, levegőtlennek a lakást. Az ideális értéke 400-1400 ppm közötti. Hőmérséklet: Az otthon optimális hőmérséklete 19-23 Celsius-fok.

Szellőztetés vagy folyamatos szellőzés?

A friss levegő folyamatos biztosítása, a levegőminőség javítása zárt terekben rendkívül fontos az általános közérzet, a szellemi teljesítőképesség, az egészség megőrzése érdekében. A hagyományos, ablaknyitással járó szellőztetés nemcsak nem biztosít elegendő és megfelelő mennyiségű friss levegőt, folyamatos légcserét, de még energiapazarló is, mivel így a fűtési hő több mint 50%-a kárba vész. 

Az ajánlott napi négyszeri, 5 perces kereszthuzatos szellőztetés sem tudja biztosítani azt a jó minőséget, amelyet egy szellőztető berendezés igen. Ráadásul energia- és költséghatékonyan. Legyen energiahatékony és környezettudatos, keresse a megújuló energián alapuló STIEBEL ELTRON szellőztető berendezéseket, élvezze otthona kényelmét, a friss és tiszta levegőt. A jövő az Ön kezében van.

A szellőztető berendezések, rendszerek előnyei

A szellőztető berendezések biztosítják a tiszta és egészséges levegőt otthonában. A különböző típusú szellőztető berendezések új építésű otthonokhoz, valamint felújításokhoz egyaránt megoldást nyújtanak. Új otthonokban a hővisszanyerős központi szellőztető készülékek garantálják a levegő megfelelő minőségét az energiahatékonyság mellett. A szintén hővisszanyeréssel működő, egyhelyiséges decentralizált szellőztető készülékek utólag is beépíthetők egy felújítás során. A passzívház minősítéssel ellátott, 4 funkciós kompakt készülékek pedig hatékonyan ötvözik a szellőztetés, a fűtés, a melegvíz-készítés és a hűtés funkciókat.

A szellőztető rendszerek legfőbb előnyei:

  • energia- és költségmegtakarítás
  • friss levegő jelentős hőveszteség nélkül
  • szennyeződések (por, a pollen) kiszűrése
  • külső zajterhelés csökkentése – mivel az ablakok nyitására nem lesz szükség -, így a komfort növelése

Élvezze a szellőztető berendezések által biztosított friss és tiszta levegőt kellemes hőmérséklet, valamint költségmegtakarítás mellett.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos mérések szerint a BudaPestkörnyéke.hu hírportált a forgalmas napokon 340.000 ember olvassa!