Egy kutya rengeteg örömet tud adni, így hát nem is kérdés, hogy megéri-e a családunk hűséges társává fogadni. Ugyanakkor tudnunk kell, hogy a kutyatartásnak nemcsak szépségei vannak, hanem nehézségei is. 

Előfordulhat például, hogy autóban szeretnénk szállítani, ám ezt nem tehetjük meg akárhogy. A legjobb megoldás, ha egy kutyaszállító boxot használunk, amiben kényelmesen és biztonságosan elfér a négylábú kedvencünk. Ez az eszköz akkor is jó szolgálatot tesz, amikor olyan helyre visszük, ahol más állatok, például macskák is vannak.

Ha még nem találtad meg a megfelelő kutyaszállító boxot, akkor figyelmedbe ajánljuk a Kedvence.hu webshopot. Itt sokféle méretű és kialakítású változat közül válogathatsz. Ha pedig kíváncsi vagy arra, hogy mit érdemes tudnod a boxokról, akkor olvasd el ezt a cikkünket. Most ugyanis erről hozunk néhány fontos gondolatot.

Miért fontos a megfelelő kutyaszállító box?

Sokszor előfordul, hogy autóval vagy valamilyen tömegközlekedési eszközzel utazunk. Ha ilyenkor magunkkal akarjuk vinni a kedvencünket is, akkor azt a megfelelő módon kell tennünk. Ha például box nélkül szállítjuk az autóban, akkor megzavarhat minket a vezetésben. Nem feltétlenül azért, mert oda akar jönni hozzánk, hanem azért is, mert késztetést érzünk arra, hogy figyeljük, mit csinál.

A kutyának sem jó, ha mondjuk az ülésen van, mert fékezéskor elveszti az egyensúlyát, gyorsuláskor meg belesüpped az ülésbe. Számára is sokkal kényelmesebb és biztonságosabb is, ha egy kutyaszállító boxban fekszik. 

A tömegközlekedési eszközökre, például buszra, vonatra fel sem vihetjük a kutyánkat, ha szabadon van. Kizárólag akkor utazhatunk vele, ha boxot használunk, így ugyanis elkerülhető, hogy zavarja a többi utast.

Ha pedig állatorvoshoz kell vinnünk, ott sem praktikus csak egy pórázt rátenni. Különösen abban az esetben, ha nincs összeszoktatva más állatokkal, és nem tudjuk, hogyan fog reagálni a velük való találkozáskor. Egy kutyaszállító box viszont erre is megoldást nyújt.

Milyen típusú kutyaszállító boxok közül tudsz választani?

A kínálat változatos képet mutat attól függően, hogy mekkorák a boxok, illetve milyen kialakításúak. Vannak kicsi, közepes, illetve nagy méretűek is, így jóformán minden kutyafajtához lehet találni megfelelőt. Ami pedig a kialakítást illeti, vannak, amiknek minden oldala rácsos, de vannak olyanok is, amiknek csak az egyik oldala az.

Mire figyelj oda vásárláskor?

Minden esetben a kutyád mérete legyen a mérvadó, mert az sem jó, ha a box túl nagy és az sem, ha túl kicsi. Az a lényeg, hogy kényelmesen el tudjon férni benne. Azt is érdemes előre átgondolnod, hogy milyen közlekedési eszközön fogod használni a legtöbbet. Ha autóban, akkor pedig az ülésre fogod-e tenni vagy inkább a csomagtartó részre.

A kutyaszállító boxok nagyon hasznos eszközök, amikor a kutyusunkat el szeretnénk vinni valahova. Többféle kialakítású változat áll rendelkezésre, így a kutyád mérete, fajtája szerint tudsz választani.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.