Amikor társasjátékot keresünk, sok szempontot veszünk figyelembe. Az egyik mindenképpen az, hányan játszhatják egyszerre. Sok olyan játék van ugyanis, amely csak nagyobb társaságban szórakoztató igazán, meghittebb társasozáshoz válasszunk olyat, ahol a játékosszám max. 4 fő. E típusra hoztunk pár példát.

A családi társasjátékozás sok örömet nyújt

Mindenképp érdemes beszerezni pár társasjátékot otthonra, jobb, ha ezek különféle mechanizmusokat részesítenek előnyben, hogy ne legyenek egyhangúak az esték. A Compaya társasjátékbolt kínálatában sokféle típussal találkozhatunk, szerencsére itt több szempont szerint is csoportosítják a társasokat, így könnyen el tudjuk dönteni, melyik lesz a legjobb választás számunkra.

Válogathatunk a termékek között kategória, játékidő és játékosszám szerint is. Külön menüben találjuk azokat a társasokat, amelyeket a Compaya adott ki magyar nyelven, ők ugyanis ezzel is foglalkoznak. Sok minőségi társas kiadása fűződik a nevükhöz, ezek mindegyike remek választás lehet családi, baráti összejövetelekhez. Nem egy játék díjat is nyert közülük!

A társasjátékozás igazán örömteli tevékenység, legyünk akárhány évesek. Persze elsősorban az óvodáskorú gyerekek számára nyújt feledhetetlen perceket, de a tinikkel is le lehet ülni lejátszani egy partit.

Összeállításunkban igyekszünk olyan játékokat bemutatni, amelyek az egyes korosztályok számára hasznosak lehetnek. Nézzük is, melyek a legjobb családi társasjátékok 4 főig!

Set Junior – A felismerés családi játéka a legfiatalabb korosztálynak

Aki ismeri a Set nevű társasjátékot, az jól tudja, hogy aligha van izgalmasabb és szórakoztatóbb játék ennél. Ennek a gyerekváltozata a Set Junior, amelyet már 3 éven felüliekkel is játszhatunk. Bár az észlelés fejlesztése a cél ebben az esetben is, a kicsik számára nem lesz megterhelő a játék, hiszen kb. 15 perc egy kör.

A Set egy kártyajáték, ahol különböző színű, számú és formájú alakzatokat láthatunk a lapokon, ezeket kell úgy elhelyezni, hogy 3 darab kártyát egyforma tulajdonság kössön össze, vagy épp ellenkezőleg: mindenben térjenek el egymástól.

A kétoldalas tábla egyik oldalán a gyerekeknek van lehetőségük megismerkedni a színekkel, formákkal: elég, ha csak utána kezdenek neki a játéknak. Nagyon fejlesztő hatású ez a társas, és sok izgalmat is rejt.

Kuruzsló és Tsa. – Quedlinburgi futam társasjáték

Kisiskolás kortól kezdve játszható a Quedlinburgi futam társasjáték, ahol egy aranyüst megszerzése a cél. Egyszerű kockadobással lehet előrehaladni, de nem mindegy, mit húzunk ki a táskából, ha ránk kerül a sor. Az állatok etetése közben lehetnek fennakadások, lehet, hogy épp a cél előtt kell megtorpannunk. A közel félórás játékot 2, de akár 4 fővel is lehet játszani.

Clinic Rush – Rohanás a sürgősségin! társasjáték

Tinikkel való csatározáshoz – vagy épp az ellen – ajánljuk ezt a kooperatív társasjátékot, amelyben az együttműködést lehet elsajátítani. A sürgősségi osztály feladatait csak akkor győzzük ellátni, ha van összefogás. Ideális társas 14 éven felülieknek!

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company Media Group hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.