A tulajdonos autója a közelben állt, azt gondolták, hogy bent van a kigyulladt épületben és ezért tűzoltók mentek be a lángok közé, a férfit keresve. Ő azonban mintegy 200 méterről, egy ház teraszáról figyelte az oltási munkálatokat.

Tűz volt Bozsokon

Kigyulladt egy negyvenöt négyzetméteres, tetőtér-beépítéses hétvégi ház Bozsokon, a Csurgó utcában. A szombathelyi hivatásos és a kőszegi önkormányzati, valamint a bozsoki, a kőszegszerdahelyi és a kőszegdoroszlói önkéntes tűzoltók három vízsugárral kezdték meg az oltást. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Megfékezték a lángokat

A beavatkozást a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. A földúton egymás után sorakoztak a tűzoltóautók és a lángokat sikerült megfékezni még azelőtt, mielőtt a teljes épület leégett volna. 

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Azt hitték, bent van a tulajdonos

Mivel a ház tulajdonosának az autója a közelben volt és látták is őt a délután folyamán, ezért azt feltételezték, hogy a férfi a lángoló épületben lehet. Ezért tűzoltók hatoltak be a házba és a lehetőségekhez képest igyekeztek átvizsgálni azt.

Ember helyett gázpalackot és benzineskannát találtak

Közben mentők várakoztak a tűzoltóautók mellett, hogy azonnal segítséget tudjanak nyújtani a bajba került embernek, ha szükséges. A tűzoltók embert nem találtak, de gázpalackot és benzineskannát kihoztak az épületből.

200 méterről figyelte az eseményeket

Az csak később derült ki, hogy a keresett férfi mintegy 200 méterrel arrébb, egy ház teraszáról nézte az oltást. Valószínűleg nem jutott az eszébe, hogy fontos lenne ott lennie a ház mellett, hiszen, ha elmondja, hogy nincs semmi baja, más pedig biztosan nem tartózkodik a lángoló építményben, akkor a tűzoltók sem teszik kockára a testi épségüket azért, hogy bajbajutott embert keressenek ott, ahol nincs – írta meg a 112press.hu.

A lángoló épület

Fotó: 112press.hu

Segítenek az információk

A katasztrófavédők szerint azok az információk is fontosak lehetnek, amiket a tulajdonos tud elmondani ilyen esetekben. Van-e gázpalack, vagy egyéb, robbanásra hajlamos eszköz a házban, hol vannak a kapcsolószekrények, van-e befejezetlen épületrész, ahonnan a tűzoltók oltás közben, a sűrű füstben, korlátozott látási viszonyok között lezuhanhatnak.

Befűtött, mielőtt távozott

A helyszínről származó információk szerint a férfi befűtött az egyik helyiségben, mielőtt távozott. Mivel a házban többször életvitelszerűen tartózkodott, ezért okkal feltételezhették azt, hogy az épületben lehet.

Fontos az önkéntesek szerepe

Az eset során személyi sérülés nem történt. A helyszínre elsőként helyi és a környező települések önkéntes tűzoltói érkeztek, akik azonnal megkezdték a beavatkozást. Ez is bizonyítja, milyen fontos szerepe van az önkéntes tűzoltóságoknak egy-egy falu, vagy kisváros életében. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: az oltás helyszíne. Fotó: Kőszegi Önkormányzati Tűzoltóság