Már több műtéten is átesett a szerdai vonatbalesetben megsérült vonatvezető, de az állapota még mindig kritikus. Minden a következő két napon múlik. A súlyos baleset Sápon történt, miután egy álló személyvonatba belecsapódott egy tehervonat.

Vasúti baleset

Amint arról mi is beszámoltunk, frontálisan ütközött egy személyvonat és egy tehervonat szerda reggel Sáp településen, a vasútállomásnál. A várakozó személyvonatba rohant bele egy magánvasút pernyét szállító, 28 vagonból álló, 440 méter hosszú és 2150 tonnás tehervonata, ami egyelőre tisztázatlan okokból figyelmen kívül hagyta a tiltó jelzést.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

200 métert tolta

A tehervonat nagyjából 60 km/h sebességgel ütközött össze az álló személyvonattal. A frontális ütközés erejétől a tehervonat a személyvonatot 200 méterrel hátrébb tolta, a két mozdony vezetőfülkéje pedig annyira összeroncsolódott, hogy a személyvonat mozdonyvezetőjét három és fél óra megfeszített munkával és feszítővágó segítségével tudták csak kiszedni fülkéjéből.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Helyszíni felvétel

Vonatbaleset Biharkeresztesnél
Vonatbaleset Biharkeresztesnél

A tűzoltók órákig dolgoztak

A szakemberek először a személyvonat sérült szerelvényét szabadították ki, majd a tehervonat teherkocsijait húzták félre, hogy az összeütközött mozdonyokat szét tudják választani. A helyszínre 8 darab mentőautó és egy mentőhelikopter is érkezett.

Megszólalt a miniszter

„Súlyos vonatszerencsétlenség történt ma hajnalban Sáp és Báránd állomások között. Egy magánvasút tehervonata belerohant az ott közlekedő személyvonatunkba. Négy utas és egy jegyvizsgáló könnyebb, a mozdonyvezetőnk azonban súlyos sérüléseket szenvedett. Őt csak a katasztrófavédelem munkatársainak több órás küzdelme után sikerült kiszabadítani a roncsokból, majd mentőhelikopter a debreceni kórházba szállította” – írta Lázár János Facebook oldalán.

Eljárás indult

Balogh Péter Tamás, a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense azt nyilatkozta, hogy a püspökladányi rendőrkapitányság vasúti veszélyeztetés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást. Szakértők bevonásával vizsgálják a baleset körülményeit.

Óriási a kár

Hadnagy Attila, a MÁV Zrt. pályavasúti területi igazgatóságának vezetője a kedd reggeli sajtótájékoztatón azt mondta, a helyreállításon körülbelül 30 szakember dolgozik. A vasúti pályában körülbelül 10 millió forintos kár keletkezett. 200 méter hosszan a kapcsolórendszerek sérültek meg, ezeket később helyreállítják.

Kómában van

Már szerdán is hosszú órákon át műtötték a vétlen vasutast, ám az állapota még mindig kritikus. A debreceni egyetemi klinika, ahová a baleset után szállították, ahol azóta is kómában fekszik az intenzív osztályon. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Helyszíni felvétel

Forrás: OKFI

6 hónapos kislánya van

A családja szerint a következő két nap meghatározó lesz a gyógyulása tekintetében. Jelenleg mélyaltatásban tartják. A Tények információi szerint Ferenc családos ember, akit a felesége és hat hónapos babája várnak haza.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: OKFI