Mélyaltatásban tartják azt a 48 éves püspökladányi férfit, aki szerda hajnalban a sápi állomáson várakozó személyvonatot vezette, amelybe nagy sebességgel belerohant egy több ezer tonnás tehervonat. A személyvonaton utazó egyik utas most elmondta, hogyan élték át a szörnyű balesetet.

Frontálisan ütköztek

Mint arról mi is beszámoltunk, szerda hajnalban Sáp állomáson, egy 28 kocsiból álló pernyével megrakott több mint kétezer tonnás tehervonat nem állt meg a tilos jelzésnél, és 60 kilométer/órás sebességgel frontálisan belerohant a peronnál várakozó személyvonatba.A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Megszólalt az egyik utas

A korai hajnali járaton mindössze öt utas ült, közülük négyen sérültek meg, de a jegyvizsgáló és a balesetet okozó mozdonyvezető is könnyebben megsérült. A vonat egyik utasa sérülések nélkül megúszta a balesetet, ő mesélte el, hogy az ütközés előtt a hangosbemondóban többször is felszólították a tehervonatot, hogy álljon meg.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Szólt a hangosbemondó

Az RTL Híradónak azt mondta: hallották, hogy a vasútállomás hangosbemondóján többször is elismételték, hogy „Tehervonat állj meg!”.

Pillanatok alatt ütköztek

A szokatlan jelzés ellenére az utasok nem gondolták, hogy éppen az ő vágányukon jön a tehervonat, de pillanatok múlva már ütköztek is. Az utas elmondása szerint, akik menetirány szerint ültek, azok mind előrepültek, ő pedig belesüppedt az ülésbe, de olyan erővel, hogy az ülés is hátrahajlott.

A mozdonyvezetőhöz rohantak

Miután az utasok felsegítették egymást, előrerohantak a mozdonyvezetőhöz, akit a kalauz és a tehervonat mozdonyvezetője is kérdezgetett, hogy megvan-e. A személyvonat mozdonyvezetője tudott is válaszolni, hogy jól van, csak be volt szorulva.

Életveszélyes állapotban van

A katasztrófavédelem munkatársai 3 és fél órás munkával szabadították ki a mozdonyvezetőt a roncsok közül, majd a mentők a debreceni kórházba vitték, ahol már több, életmentő műtéten esett át. A 48 éves férfi most is életveszélyben van.

5 éve dolgozik a vasútnál

A sérült mozdonyvezető egy püspökladányi férfi, aki nemrégiben lett apa: tavasszal született meg a kisfia, és több mint 5 éve dolgozik mozdonyvezetőként. Felesége és pici gyermeke szorít érte.

Kihallgatták a vétkest

A tehervonat vezetőjét is kórházba vitték, szerdán már kihallgatták, de nem vették őrizetbe, szabadlábon védekezhet. Az utasok és dolgozók baleseti kárigényét már intézi a MÁV. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: MÁV