Négy budapesti, a 16. kerületi általános iskolába járó gyermeket térdeltettek le, aláztak meg és fenyegettek gázpisztollyal az iskolatársai – tudta meg a 24.hu. A rendőrök elfogtak egy másik 13 éves elkövetőt is, és ahogy a társánál korábban, úgy nála is házkutatást tartottak szerda délelőtt.

Letérdeltették a gyerekeket

Ahogy arról korábban beszámoltunk, négy szülő tett feljelentést a 16. kerületi kapitányságon november másodikán, illetve utána azért, mert közterületen bántalmazták, letérdeltették és gázpisztollyal fenyegették a 13–14 éves gyermekeiket. A tettesek mobiltelefonnal rögzítették a bűncselekmények egy részét. A rendőrség kényszerítés, zaklatás és garázdaság gyanúja miatt indított nyomozást az ügyben.A korábban elkapott 13 éves fiú után, ma egy másik 13 éves elkövetőt is sikerült a nyomozóknak elfogniuk.

Megszólalt az egyik szülő

Az áldozatok, illetve az elkövetők többsége a Centenáriumi Általános Iskola és a Móra Ferenc Általános Iskola növendékei. Az egyik feljelentést tevő szülő részletesen is beszámolt a 13–14 éves gyerekeket ért megalázásokról és bántalmazásokról.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Öngyújtóval fenyegették

„A kislányunk hazafelé tartott az osztálytársával a Centiből, amikor a házunk mögött körbe állta őket három fiú. Az egyik támadó a Móra Ferenc Általános Iskolába jár, a másik a miénkbe, a harmadik pedig az egyik ismerősük. A gyerekemmel lévő fiút leköpték, és megverték, a lányomat pedig nem engedték el segítséget kérni, hanem öngyújtóval hadonásztak felé, és azzal fenyegették, hogy felgyújtják a szép hosszú haját. Aztán röhögcsélve közölték vele, ne aggódjon, mert lányokat nem vernek meg” – mondta a lapnak a feljelentést tevő egyik szülő.

Levelet írt az anyuka

A nyolcadikos lány édesanyja elmondta, ezt követően levelet írt a többi szülőnek és a tanároknak, amelyben részletesen beszámolt arról, mi történt a lányával és annak osztálytársával. Erre reflektálva mondta el neki egy másik szülő, hogy hasonlóan járt az ő gyermeke is.

Feljelentést tettek

Miután ez mindenkit nagyon felkavart az általános iskolában, s téma volt az egész közösségben, a többi áldozat is elmondta, miket műveltek vele. Végül négy szülő november első felében bement a rendőrségre, és feljelentést tett a gyermekeiket ért megalázások és bántalmazások miatt.

Nem tudtak aludni

„Ez a probléma szerintem már régebb óta húzódik, csak a gyerekek otthon sem merték elmondani a dolgokat. Nekem is csak három-négy nappal a történtek után mondta el a lányom, mi is történt vele. A stressztől már aludni sem tudtak a gyerekek, és akadt olyan, aki annyira kiborult, hogy megvágta a karját”.

Kiborultak a gyerekek

A szülő szerint a gyerek nem akart öngyilkos lenni, csak egyszerűen ennyire ki volt már borulva idegileg. Attól féltek, hogyha kimennek a lakótelepre, megint megtámadja őket az ott portyázó néhány fős banda.”

Durván fenyegették

A szülő elmondta még, hogy volt olyan gyerek a lánya osztálytársai közül, akit azzal fenyegettek meg, kiviszik a patakpartra, és fegyverrel fogják bántalmazni. Olyan is akad a bántalmazott gyerekek között, akit megszégyenítő pózban, felismerhetően raktak ki az elkövetők az Instagramra.

Gázpisztolya is volt

A banda egy 13 éves fiú köré csoportosult, akinek gázpisztolya volt. Hozzá csapódtak a többiek, akik között több, jól szituált gyerek is van. Az áldozatok szülei nem értik, hogyhogy nem tűnt fel a felbujtó szüleinek, hogy a gyermeküknek gázfegyvere van, és miket posztolgat a társaival az Instagramon.

A szülők hibája?

„Az elkövetők többsége még 14 éves sincs, egyértelműen a szüleik hibája az, hogy már ilyen fiatalon bűnöznek. Őket kellene leginkább elővenni, hogy ne fordulhasson elő több ilyen eset – mondta az édesanya.

Bocsánatot kértek

Az eset nyilvánosságra kerülése után minden segítséget megkaptak az érintett iskoláktól és pedagógusoktól, az elkövetésbe bevont gyerekek pedig bocsánatot kértek a megalázott társaiktól.

Megszólalt a tankerület

A 24.hzu megkereste az érintett tankerületet. Béresné Dunai Gyöngyi, az Észak-pesti Tankerületi Központ szakmai vezetője ezt írta a lapnak. „Fontos megjegyezni, hogy az iskolán és tanítási időn kívül történtek az események. Ettől függetlenül a bántalmazott tanulók és szüleik megsegítést kaphatnak az iskolapszichológustól, szociális segítőtől és a pedagógusoktól. Az iskola, amit megtehet ebben a helyzetben, azt meg fogja tenni”.Kiemelt kép: Centenárium Általános Iskola