Az éttermi, üzemi konyhákban, pékségekben, cukrászatokban dolgozók számára a munkaruházat nem csupán az egységes megjelenés, valamint a szakmai színvonal szempontjából fontos, hanem alapvetően a higiénia és a biztonság miatt is.

A magas hőmérséklet, a veszélyes eszközök és szerszámok, a magas páratartalom és a tevékenység miatt olajos padló okán a konyha veszélyes üzem az ott dolgozók számára. Éppen ezért fontos, hogy a kockázatoknak megfelelő védőruházatot és felszerelést viseljék a teljes munkafolyamat idején. Ugyanakkor az ételek készítésével kapcsolatban a higiénia is rendkívüli jelentőséggel bír, így a munkaruházatok viselése ezen okból is fontos.

Az Épkézláb Munkaruha szakácscipőket is kínál a védőruházat részeként, azok kiválasztására is érdemes kiemelt figyelmet fordítani. Mi alapján válasszunk?

Biztonság és higiénia tetőtől talpig

A háttérben, szinte láthatatlanul tevékenykedő konyhai dolgozók munkája több veszélyt rejt magában, mint a vendégtérben felszolgáló pincéreké. A munka egyenruházat viselése a biztonsági és egészségügyi előnyökön túl praktikus is, továbbá az összetartozást erősíti, mint bármilyen más egyenruha. 

A cukrászok, szakácsok, egyéb konyhai munkavállalók munkaruházatai között is találni alsó- és felsőruházatot, a szennyeződésektől az ételt védő különféle fejfedőket, kesztyűket, kötényeket, valamint a dolgozók biztonságát szolgáló, csúszásgátló talppal ellátott cipőket.

A munkavédelmi cipők szerepe

A becsült kockázatoknak megfelelően munkavédelmi lábbeli viselése lehet kötelező, illetve a munkaadók és a dolgozók érdeke is, hogy biztonságban tudhassák magukat a munkavégzés ideje alatt. A munkavédelmi cipők mérséklik a sérülések veszélyeit, védik a dolgozók testi épségét a mechanikai sérülésektől, a vegyi és a hőhatásoktól.

Nemcsak védelmet nyújtanak, de stílusosak, divatosak, továbbá kényelmesek, strapabíróak is, ezáltal hozzájárulnak a termelékenységhez, növelik a dolgozók elégedettségét. Minden munkakörülménynek megfelelő, számtalan variáció közül válogathatunk, így mindenki megtalálhatja a számára optimális modellt. 

Szakácscipők minden körülményre

A felszolgálókkal szemben a konyhán veszélyes munkát végző dolgozók sajátos cipőket igényelnek, a különbségek nemcsak színben, hanem a lábbeli tulajdonságaiban is megmutatkoznak. Míg a felszolgálók esetében rendszerint a fekete cipő a követelmény, addig a szakácsok, cukrászok, konyhai kisegítők esetében a fehér szolgálja jobban a higiéniát. 

De különbség van abban is, hogy egy konyhán többféle veszélynek vannak kitéve az ott dolgozók: magas hőmérséklet, páratartalom, csúszásveszély, így a szakácslábbeliknek ezekre a kockázatokra is megoldással kell szolgálniuk. Mivel a szakácsok jellemzően napi 10-12 órát talpon vannak, és munka közben pihenésre általában nincs idő, elengedhetetlen a megfelelő minőségű, kényelmes cipő, amely védi és tartja a lábat, csúszásmentes és ergonomikus.

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő: epkezlab.com

Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják az olvasóink Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek egy hónapig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát.