Azonosította a rendőrség azt a holttestet, melyet pár napja találtak meg a Duna adonyi szakaszánál. A vizsgálatok szerint annak Szűcs Tamásnak a maradványait találták meg, akinek még szeptember végén veszett nyoma rejtélyes körülmények közt.

Nem nevezték meg, de így is beazonosítható az áldozat

Az eljárás során beszerzett adatok és az igazságügyi szakértői vizsgálat eredménye alapján az 2022. október 30-án délután Adony térségében talált holttest azonos azzal a férfival, aki 2022. szeptember 28-án tűnt el, miután elindult a főváros egyik IX. kerületi szórakozóhelyéről – közölte oldalán a rendőrség. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Bulizni ment, de sosem ért haza

Ahogy itt a Kékvillogón is beszámoltunk róla, Szűcs Tamás, a Pátria nyomda termelési igazgatója szeptember végén, a IX. kerületi Közvágóhídnál található Budapest parkba ment a Sofi Tukker zenekar koncertjére két barátjával. Ám azt követően, hogy elhagyta a szórakozóhelyet, nem adott magáról életjelet.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Mint ha kámforrá változott volna

Taxival akart távozni, ám az nem vette fel ezért gyalog indult útnak a budai lakása irányába. A Rákóczi hídnál tűnt el, a kamerafelvételeken egyetlen gyalogos sem látható, aki átsétált volna a hídon.

Titkos élet? A feleség szerint kizárt

A rendőrök ilyenkor azt is vizsgálják, van-e az eltűnt illetően egy titkolt élete, amit a kriminalisztikában „B-oldalnak” szoktak nevezni. Azonban felesége szerint ez kizárt, mivel bizalmi szintű kapcsolat volt köztük.

Rejtély, hogyan kerülhetett a Dunába

A szűkszavú közlemény ellenére a nyomozásnak még egy sor kérdést tisztáznia kell. Ha a Rákóczi hídon egy gyalogost sem lehetett a kamerafelvételeken, akkor hogy eshetett a vízbe a férfi? Magától, vagy esetleg bűncselekmény áldozata lett?

Nem magától tűnt el

Egy valami azonban már most biztosnak tűnik: nem önszántából tűnt el. Feleségével boldogok voltak, munkájában is sikeres volt, emellett közös terveik voltak.

Mégis volt egy titok?

A Blikknek korábban egy magánnyomozó azt nyilatkozta, ha nincs ok arra, hogy valamilyen érdekellentét miatt bűncselekmény történhetett volna, akár anyagi vagy személyes okokból, akkor feltételezhető, hogy volt a férfi életének olyan része, amit a családjával nem osztott meg.

A holttestet felfedező horgász szerint egyértelmű volt, hogy nincs életben a férfi

„Négy-öt méterre volt tőlünk, és a ruházat alapján – ami nagyon szennyezett volt – látszott, hogy nem egy utcán élő emberről lehet szó” – fogalmazott a holttestet megtaláló horgász a Blikk kommentszekciójában.

A történtek óta nehezen tud aludni

“Mivel külföldön élek és ott is dolgozom, így ez volt az idei harmadik horgászat. Gyermekkori barátokkal ülünk össze ilyenkor. Az eset óta nem nagyon tudok aludni. Amiatt, hogy valakinek a szeretett hozzátartozója volt, és ilyen körülmények között hunyt el. Elég mély nyomot hagy ez az emberben!” – tette hozzá.

Egy taxisofőr lehet a megoldás kulcsa

Az eset megoldásában segítséget nyújthat az a taxis, aki vélhetően utolsók között látta a nem sokkal később köddé vált fiatalembert. Mivel azonban az nem vette fel, ezért gyalog indult útnak budai lakásába, ahová már sosem tért haza. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

(Kiemelt képünk illusztráció, forrás Facebook.)