Minden szülőnek a gyermeke egészsége a legfontosabb, ezért bármit megtesznek annak érdekében, hogy biztonságban tudhassák őket. Természetesen mindentől mi sem tudjuk megvédeni őket, de vannak olyan módszerek, amelyeknek hála csökkenthető a veszély mértéke. 

Vírusok, baktériumok nagy számú jelenléte tapasztalható a zárt terekben közösségekben, főleg járványok idején. Ehhez lassan kezdünk hozzászokni. Azonban szeretnénk utánajárni, hogy hogyan válhat hasznunkra az UV-C alapú fertőtlenítés.

Bölcsőde, óvoda, iskola – Kockázatos környezetek

Kinek ne lenne ismerős az a helyzet, amikor a gyermek három nap közösségbe járást követően máris egy-(két) hét “kényszerpihenőre” kényszerül. A helyzet még tovább romolhat, ha a kórokozót a többi családtag is elkapja.. A Hollandimpex UV-C lámpás készülékei  képesek segítő kezet nyújtani minden ehhez hasonló helyzetben. 

Emiatt lényeges, hogy az óvodákban, a bölcsődékben és az otthonunkban is magabiztosan tudjuk csökkenteni a légtérben szálló baktériumok jelenlétét. A járvány megjelenése óta pedig még nagyobb szerepet kapott az életünkben a rendszeres fertőtlenítés. 

A germicidlámpás készülékek zárt rendszerben működnek, így nem veszélyezteti a környezetet az UV-C sugárzás.

Mit kell tudni a germicidlámpáról?

A germicidlámpák gyakorlatilag olyan UV-C tartományban, pontosan 253,7 nm -en sugárzó fénycsövek, melyek a levegőben keringő mikrobákat, a baktériumokat, a penészt, illetve a gombát is elpusztítja. Környezetbarát módon, vegyszeres kezelés nélkül alkalmazható ez a módszer. Nincs mellékterméke és nem lehetséges a túladagolása se. 

Maga az UV-C sugárzás viszont veszélyes is lehet ránk nézve, ugyanis károsíthatja a szemünket és a bőrünket. A közvetlen besugárzás emiatt tilos emberek jelenléte mellett. Szerencsére kapható olyan termék is, amely zárt helyen végzi a csírátlanítást, ezt már nyugodtan használhatjuk bármikor. 

Milyen UV-C lámpás légtisztítókkal találkozhatunk?

A speciális légtisztító készülékek állandó használata nagymértékben mérsékelheti a fertőzések gyakoriságát. Ezek valamennyi életterületen megállják a helyüket.

Sokféle méretben beszerezhetők és a kapacitásuk, teljesítményük is különböző. Bizonyos berendezésekbe szűrőket is építenek, melyek a fizikai szennyeződések kiszűrésére képesek. Némely típusban ezen felül HEPA-szűrő is található, hogy az allergiában szenvedők mindennapjait is megkönnyítsék. 

A nagyobb épület légterének csírátlanításában pedig nagyobb légkezelő rendszerekbe építhető csírátlanító berendezések segítenek. Ez már a komplex légkezelés területe, de a nagyobb közösségek otthonául szolgáló intézmények életében szükség is van az ilyesfajta megoldásokra. 

Ne feledje, hogy a felületek és a légtér fertőtlenítése számos kellemetlenségtől megkímélheti Önt és családját! Tulajdonosként pedig nemcsak egy épületért, de az abban tartózkodó emberekért is felelős!

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.