Az autómegosztót használó fiatalok azt gondolhatták, rájuk nem vonatkoznak a fizikai törvények, ezért a biztonsági övet sem kell bekötni. A sofőr benézte a kanyart, nekiment egy oszlopnak. A baleset után a sofőr sört bontott és iszogatni kezdett. Ha kiderül, hogy ez csak elterelés volt és a baleset előtt is ivott, könnyen nagy bajba kerülhet, mert az utasa súlyosan megsérült, így bűncselekmény kategóriába kerülhet az ügy.

Elvesztette az uralmat a jármű felett

Hétfőn késő este, 23 óra körül két fiatal ment a 9. kerületi Dési Huber utcán, az egyik legnagyobb budapesti autómegosztós vállalkozás tulajdonában lévő Mini Cooperrel. Az Ifjúmunkás utca felől haladtak a Távíró utca felé, amikor a személyautó vezetője a Valéria térhez, vagyis a Napfény utcai kereszteződéshez érve, az enyhe jobbkanyarból kijövet elvesztette uralmát a járműve felett. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Csúnyán összetört a Mini eleje

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Villanyoszlopnak csapódott

A járdára hajtott, majd a sarkon álló villanyoszlopnak csapódott. Helyszíni információink szerint a gépkocsi vezetője, amikor felfogta, hogy mit csinált a néhány hetes, bérelt Minivel, állítása szerint kiszállt a járműből és az idegességén enyhítve kibontott egy üveg sört.

Felgyűrődött a motorháztető

Vérvizsgálatra vitték

A helyszíni légalkoholos mérés eredményéből azonban az is kiderült, hogy a sofőr vélhetően már a balesetet megelőzően is alkoholos befolyásoltság alatt állt, ezért őt vérvizsgálatra elszállították.

Zsebre tett kézzel nézték az autót

Nem voltak bekötve

A Mini jobb első ülésén egy lány utazott, őt a mentők megkülönböztető fény- és hangjelzést használva vitték kórházba, valószínűleg súlyosan megsérült. Az autó vezetője, illetve utasa sem használta a biztonsági övét, a lány sérülései minden bizonnyal emiatt keletkeztek.

Szinte szétszakadt a Mini eleje

Rendőrségi eljárás

Amennyiben a vérvétel során a sofőr esetében 0,25 fölé megy a véralkoholszint értéke (a légalkoholos mérés ennek közelében volt), valamint a hölgy sérülései súlyosnak bizonyulnak, akkor az eset már bűncselekmény kategóriába sorolható, amely rendőrségi eljárást fog maga után vonni. A balesethez a fővárosi hivatásos tűzoltók is kiérkeztek, akik áramtalanították a gépkocsit. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Fotók: Kékvillogó.hu/G.K.