Évekkel ezelőtt még fényűző életet élt az a férfi, akit Deutsch Tamás apósának meggyilkolásával gyanúsítanak. B. István egykor a CBA egyik kisebbségi tulajdonosa is volt, majd egy pénzügyi csel miatt elveszítette mindenét. Anyagilag annyira lecsúszott, hogy tette előtt hónapokig nem fizette bérelt lakhelyét. Emiatt végzett Lazsányi Lászlóval.

CBA tulajdonos

Néhány évvel korábban még fényűző életet élt az a férfi, akit Lazsányi László volt labdarúgó meggyilkolásával gyanúsítanak. B. István a CBA kisebbségi, alig egy százalékos, tulajdonosa is volt, ám vagyonát egy rossz döntés következtében szinte teljesen elveszítette. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Anyagilag lecsúszott

B. István anyagi lecsúszásához egyetlen, nagyjából tíz évvel korábban meghozott rossz döntés vezetett: vakon megbízott egy olyan férfiban, aki az egzotikus utak alatt férkőzött a bizalmába. B. Istvánnak akkoriban szüksége volt egy bizalmasra, mert egy elszámolási vita miatt igen tetemes összeget követeltek tőle – írja az rtl.hu.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Egy férfira íratta vagyonát

B. István attól tartott, hogy ha fizetnie kell, akkor mindenét elveszíti, ezért az utazásokon megismert férfira íratta szinte mindenét, hogy ne legyen lefoglalható vagyona. Abban állapodtak meg, hogy mindent visszakap majd, ha lezárul a jogvitája, erről azonban nem készült semmilyen hivatalos papír.

Nem adta vissza a pénzt

A férfi tehát átadta a vagyona nagyobbik részét, másfél év után azonban megromlott a kapcsolata az egzotikus utakon megismert férfival, és kiderült, ismerősének esze ágában sincs aláírni a visszaadásról szóló szerződést. Ezt állította legalábbis B. István, aki 2016-ban rendőrségi feljelentést is tett az ügyben.

Elszámolási vita

A pénze visszaszerzése érdekében indított jogi próbálkozásai nem jártak sikerrel, egyre lejjebb csúszott. Ezután lett került a lakbérrel kapcsolatos elszámolási vitába főbérlőjével, Lazsányi Lászlóval, aki tavaly december a gyanú szerint megölt.

Munkásszállóban élt

A Nánási úti épületet, amely munkásszállóként üzemelt, az áldozat által vezetett egyesület, a Civil Torna Club Szabadidős SE üzemeltetett. A szervezet pedig a több mint ezer négyzetméteres, felújításra szoruló ingatlant az állami kézben lévő BMSK Zrt.-től bérelte havi 400 ezer forintért. Itt bérelt lakást B. István.

Hónapokig nem fizetett

A rendőrségi eljárás még tart, de az RTL klub birtokába került nyomozati anyagok szerint B. István hónapok óta egyáltalán nem fizetett bérleti díjat, Lazsányi László pedig hiába szólította fel, hogy költözzön ki, a férfi továbbra is ott lakott.

Cuccait egy raktárba őrizték

„B. István cuccait a Nánási úti épület egyik raktárhelyiségébe vitték át, a lakáson zárat cseréltek, de a férfi ennek ellenére többször is bement az apartmanba, és egy-egy éjszakát ott töltött” – mondta az Rtl.hu-nak Gál András István, a gyanúsított kirendelt ügyvédje.

Felfeszítette a zárat

A gyilkosság napján B. István ismét felfeszítette a zárat, az áldozat pedig amint ezt megtudta, odament az apartmanhoz, és számonkérte a bérlőjét. A heves vita után végül B. István azzal a vadászkéssel, amellyel korábban betört a lakásba, a gyanú szerint megölte az ingatlan üzemeltetőjének képviselőjét. A gyanúsított szerint az áldozat jogosulatlanul tartózkodott a lakásban. Elismerte, hogy szúrt felé, de azt állította, hogy nem akart mély sebet okozni.

Elmeorvosi vizsgálat vár rá

B. Istvánt várhatóan júniusban elmeorvosi vizsgálat alá vetik, ügyvédje szerint ugyanis az eddigi beszélgetések alapján úgy tűnik, nem méri fel tettének súlyát. Ennek eredménye nagyban befolyásolja majd az ítéletet is. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: helyszíni felvétel a gyilkosság után – Forrás: police.hu