Egészen elképesztő magyarázkodással állt a bíróság elé az a férfi, aki Vámospércsen annyira megverte élettársát, hogy az maradandó sérülést szenvedett. A férfi össze-vissza hazudozott a bíróságon, az igazságügyi szakértő szerint alacsony értelmi képességekkel rendelkezik. A férfi, saját bevallása szerint a vádiratot sem tudta értelmezni, mert olvasási gondjai vannak.

Fát vágtak a konyhában

A vámosopércsi férfi 2023 januárjában fát vágott a házuk konyhában, miközben élettársa segített neki elpakolni a tüzelőt. A férfi, munka közben megkérdezte a nőtől, hol van a gyógyszere és a cigarettája, azonban az asszony nem tudott rá válaszolni. Ezen a férfi annyira felhúzta magát, hogy a nála lévő háromkilós balta fokával fejbe vágta.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! 

Befektette az ágyba az asszonyt

A nő ekkor a földre esett, támadója azonban még nyolcszor a balta fokával, majd ököllel is ütni kezdte a magatehetetlen asszony fejét és testét. Ezt követően ágyba vitte és átöltöztette a nőt, a véres ruháit kimosta, és feltakarította a padlót, hogy eltüntesse a nyomokat.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Lánya mentette meg az életét

Az eset másnapján a nő lánya és annak barátja az utcán találkozott a férfival, és anyja felől érdeklődtek. A férfi azt válaszolta, otthon van, de nagyon rosszul néz ki, mert elesett és összetörte magát. Közölték, hogy látni akarják, ezért együtt elindultak a ház felé, ahol a nő már kritikusan rossz állapotban volt.

Mentőt hívtak

Azonnal mentőt hívtak, akik a debreceni  Kenézy kórházba szállították. Ott, az ügyeletes orvos értesítette a rendőrséget, akik a helyszíni szemle során lefoglalták a baltát, valamint előállították a férfit. Élettársa a bántalmazást követően maradandó testi és szellemi fogyatékosságot szenvedett. Az asszony nem teljesen épelméjű, de nem is beszámíthatatlan.

Szerinte a fürdőben esett el

A napokban előkészítő ülést tartott a Debreceni Törvényszék az ügyben. A féri azt mondta, a kérdéses napon az történt, mivel a fürdőszoba padlója a küszöbhöz képes alacsonyabban helyezkedett el, a nő elesett, és akkor törte össze magát. A bíró kérdésére, hogy miért nem hívott neki segítséget, ha látta, hogy csupa vér az asszony, azt mondta, egy ismerőse már két telefonját is kölcsönkérte, és azóta sem adta vissza.

Le volt merülve a szomszéd telefonja

„Megmondom őszintén, ha húsz évet kapok, akkor is: átmentem a szomszédhoz, hogy hívja a mentőket, de azt mondta, nem jó a telefonja, ezért inkább hazamentem, másnap meg elmentem csikket gyűjteni, én ezt nem szégyellem” – indokolta azon lépését a férfi, hogy miért nem hívott segítséget a súlyosan sérült párjához.

Véletlenül verte meg a nőt

A férfi az is elmondta, nem fogyasztott alkoholt, mindössze néha véletlenül megivott egy pálinkát. Saját bevallása szerint nagyon szereti az élettársát, és sosem bántotta volna. Csak egyszer volt rá nagyon mérges, amikor vett neki egy új cipőt, ami rövid időn belül sáros lett.Bírói kérdésre, hogy miért vallott úgy a nyomozóknak, hogy többször is veszekedtek és megverte az élettársát, és így helyesbített: „Az kérem úgy történt, hogy a gyereket akartam megütni, csak félrement, és az asszonyt találtam el”.

Szerinte az utcán esett össze

A tárgyaláson azzal is szembesítették, hogy a nőn számos korábbi sérülés is látható volt. Ezt azzal magyarázta, hogy, mivel élettársa, fél oldala le volt bénulva, rendszeresen összeesett az utcán.

Alacsony értelmi képességű

Az igazságügyi elmeorvos-szakértői vélemény alapján a férfi nem tudja fékezni indulatait, alacsony értelmi képességű, a gyengeelméjűség határán áll, kevert személyiségzavarral rendelkezik, amely azonban a kóros elmeállapot szintjét nem éri el, így a beszámítási képességét korlátozó tényezőként nem értékelhető. A cselekmény felismerésére és a helyzetnek megfelelő magatartás tanúsítására képes volt.

Folytatódik a tárgyalás

A tárgyalás januárban folytatódik a férfi szomszédjának, a szakértőknek és az elmeorvosnak a meghallgatásával.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! 

Kiemelt kép: illusztráció