Megszüntették a letartóztatását, így szabadult a börtönből az a 34 éves férfi, aki egy kerékpáros halálát okozta július elsején éjszaka az Árpád hídon. A férfi bűnügyi felügyeletbe, vagyis házi őrizetbe került még októberben és nyomkövető eszközzel figyelik a hatóságok. B. Dániel otthonában várja a tragikus ügy további fejleményeit.

Brutális baleset

Ahogyan azt elsők között megírtuk, halálos kimenetelű közlekedési baleset történt Budapesten, az Árpád hídon. Egy útpadkának vágódó Mercedes egy szabályosan, a biciklisávon tekerő kerékpárost elgázolt, amelynek következtében a biciklis életét vesztette. Három autó, egy Mercedes és két BMW spontán versengeni kezdett egymással a közúton. Ez vezetett végül a halálos balesethez. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! 

Már korábban megkezdődött a versengés

A közúti versenyzés a Róbert Károly Körúton vette kezdetét. Ekkor 0:41 perc volt, a RACE-001-es rendszámú sportautó haladt az élen. Vezetője megcsúszott, ezt követően elvesztette az uralmát a kocsi fölött és nekicsapódott a szalagkorlátnak.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Éppen arra tekert egy kerékpáros

Pont akkor tekert át a hídon egy biciklis, amikor a 690 lóerős Mercedes a szalagkorlátnak ütközött. Egy 26 éves férfi ült a kerékpáron, aki a balesetben két végtagját is elvesztette. Bár kórházba szállították, az életét már nem tudták megmenteni.

Felborult a Mercedes

A sportkocsi miután felborult, 70 méteren át pörgött a tetején. Végül a másodjára érkező BMW-be csapódott be. Az igazságügyi szakértői vélemény alapján legalább 137 km/h-val közlekedett a Mercedes ott, ahol legfeljebb 70-nel mehetett volna.

Végigsírta a tárgyalást

A magas, vékony testalkatú férfi teljesen összetört, végigsírta a tárgyalását. Ahogy a rendőrségi kihallgatásán, úgy a bíróságon is azt állította, hogy nem versenyeztek a hídon. Egyébként pedig a sajnálatát is kifejezte.

Több eljárás folyik ellene

A vétkes sofőr ellen több eljárás folyt közlekedési szabálysértés miatt, 13 büntetőpontja van már. 18 pontnál automatikusan bevonják a jogosítványt 6 hónapra. A Mercedese nem egyszerű utcai autó volt, hanem egy 690 lóerősre tuningolt sportgép.

Bűnre csábító autó

A 33 éves B. Dánielt az eset után letartóztatták, a bíróság szerint ugyanis szabadlábon hagyása esetén fennállt annak a lehetősége, hogy ismét szabadságvesztéssel büntetendő közlekedési bűncselekményt követne el. Hozzátették azt is, hogy ha szabad lenne, továbbra is lenne olyan kocsija, ami bűnre csábíthatná.

Kikerült a börtönből

A férfi letartóztatását később meg is hosszabbították, a férfi pedig nem nyújtott be fellebbezést ellene. Most azonban kiderült: B. Dániel kijutott a rácsok mögül, és jelenleg is házi őrizetben van, tudta meg a 24.hu. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! 

Kiemelt kép: a tragédia helyszíne. Fotó: BudaPestkörnyéke.hu/GK