A Baranya Megyei Főügyészség vádat emelt a két hónapos gyermekét megfojtó komlói nő ellen, aki 2022 márciusában hozta világra kisfiát. A kismama terhességi depresszióban szenvedett, a tragikus napon egyedült volt otthon a gyermekkel.

Megfojtotta gyermekét

Amint arról korábban beszámoltunk, megölte 2 hónapos gyermekét egy 28 éves nő. Az édesanya a fürdőkádban végzett gyermekével, a tragédiát a nagyszülők fedezték fel, miután látogatóba mentek unokájukhoz. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A nagyszülők is segítettek a nevelésben

A nő férjével közös, komlói otthonukban nevelte a gyermeket, akinek ellátásában a közelben lakó szülők is rendszeresen segítettek. A gyermek fejlődését a gyermekorvos és a védőnő rendben levőnek találta.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Gyógyszerészként dolgozott

A házaspár Komló egyik legszebb részén élt. Sz. Evelin gyógyszerészként dolgozott, mielőtt megszületett kisfia, Nimród. A környék lakói szerint egy nagyon szimpatikus házaspárról van szó, akik már alig várták, hogy megszülessen gyermekünk.

Pszichiáterhez járt

Hetekkel a szülés után azonban az anyában az a meggyőződés alakult ki, hogy a gyermek nem fejlődik megfelelően, ő nem jó anya, nem tudja fiának megadni azt, amire szüksége van. Hozzátartozói kérésére a nő pszichiáterhez fordult.

Szedte a gyógyszereit

Az orvos szülés utáni depresszió tüneteit észlelte a 28 éves anyánál, ezért gyógyszeres kezelést rendelt számára. Ezt a nő elfogadta, a gyógyszert szedte.  

Tartott a vizsgálattól

A gyermeket 2022. május 31-én kellett volna orvosi vizsgálatra vinni. A kismama tartott attól, hogy a vizsgálaton a gyermeket nem megfelelő fejlettségűnek fogják minősíteni, és ezért őt teszik felelőssé.

Dolgozni ment az apa

A tragédia délelőttjén a férj még otthon volt, majd mennie kellett dolgozni. Ezután történt a tragédia.  „Egyszer csak rendőrök lepték el az utcát, hatalmas volt a felfordulás. Ezután tudtuk meg, hogy Nimródka már nem él” – mondta a tragédia után a szomszéd.

Vízbe fojtotta

 Május 30-án, a délutáni órákban egyedül volt otthon a gyermekkel, és elhatározta, hogy a kisfiút „megszabadítja a rá váró szenvedéstől”, megöli, majd magával is végez. Ezért az asszony, a gyermeket a fürdőkádban vízbe fojtotta.

A fürdőszobában találtak rájuk

Délután fél hat körül érkeztek a házba a nő szülei, ők találtak rá a fürdőszobában maga elé meredő gyilkosra és a már halott gyermekre. A nagyszülők értesítették a mentőket és elkezdték a kisfiú újraélesztését, ami azonban sem nekik, sem a mentőszolgálat munkatársainak nem sikerült. A kisfiú életkorának megfelelő érettségű és fejlettségű volt.

Zokogtak a családtagok

A környék lakói szerint szívszorító volt hallgatni, ahogyan a nagyszülők és a munkából hazatérő apa a kertben zokogott. „Jöttek az ő rokonai is, összekapaszkodva siratták a gyönyörű kisfiút. Képtelen vagyok felfogni, hogy előző nap még láttam Evelint, ahogy mosolyogva sétál a babakocsiban lévő Nimróddal, most meg már nem él a kisfiú”.

Életfogytiglant is kaphat

A bűntény a nyomozás eredménye alapján 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének megállapítására alkalmas. Az asszonyt 10 évtől 20 évig terjedő, vagy életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélhetik. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Sz. Evelint kísérik a rendőrök – Forrás: police.hu