A fővárosban valószínűleg még virágzik a piac, de az ország több pontján már kiszorították az új drog terjesztői hálózatát.

A rendőrség a héten jelentette be, hogy új pszichoaktív szer van a piacon, amit köznyelven csak Bikának hívnak.

A Ripost számolt be róla még pénteken, hogy a 13. kerületi Szabolcs utca környékén virágzik az olcsó drogok kereskedelme: fényes nappal adják-veszik az utcán csoportokba verődve a kétes alakok.

Közben a rendőrség rendületlenül igyekszik megtisztítani az országot az egyébként egy fröccs árába kerülő szertől! Miskolc környékén már sikerült visszaszorítani a kereskedelmet, a rendőrség január közepe óta folytatott harcot a területen, hogy megfékezzék a helyi drogbizniszt, és több egymással összefüggő elkövetői kör felderítését hajtották végre.

Az öt hónapon keresztül tartó akciósorozatot arra az információra építették, hogy Miskolc különböző városrészeiben: Számozott utcák, Lyukóvölgy, Bábonyibérc, illetve Tiszaújváros környékén lévő településeken a drogterjesztői csoportok azonos felső kapcsolati forrásokból vásárolják a tiltott szert. Végül 18 rendőri műveletben összesen 62 embert vontak eljárás alá, közülük 26 személyt hallgattak ki gyanúsítottként, a bíróság pedig 12 gyanúsított letartóztatását rendelte el.

Azelőtt Tolna megyében szerveztek összehangolt akciót, melynek során 100 rendőr 11 helyszínen, összehangolt akció keretében csapott le egy hálózatra, akik szintén újfajta pszichoaktív szerrel kereskedtek.

Kiemelt kép: Illusztráció