Szörnyű tragédia történt egy iskolai kiránduláson hétfőn. Egy 13 éves fiú egy komáromi szabadidőparkban versenyzett a társaival, hogy ki tud tovább a víz alatt maradni. Mire észrevették, hogy baj van a társukkal, percek teltek el. Végül mentőhelikopter vitte kórházba, ahol pár napon belül meghalt.

Rosszul lett a strandon

Amúgy arról beszámoltunk, szörnyen indult a hét a komáromi WF Szabadidőparkban, ahová mentőhelikoptert kellett riasztani. A strandon újraélesztésre volt szükség, miután rosszul lett egy gyerek. Az Országos Mentőszolgálat kommunikációs munkatársa az eset után azt mondta, hogy egy 10 év körüli gyermeket élesztettek újra sikeresen a szabadidőparkban. A kisgyereket a gyors beavatkozást követően mentőhelikopterrel szállították kórházba súlyos, életveszélyes állapotban.

Versenyeztek a medencében

Azóta kiderült, hogy a 13 éves Áron iskolai kiránduláson volt. Társaival azon versenyeztek, hogy ki tud tovább a víz alatt maradni. A kisfiú percek óta mozdulatlan volt a víz alatt, mikor a gyerekek észrevették, hogy baj van. Azonnal segítségért futottak. Az úszómester ért elsőként a fiúhoz.  A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Újraindították a szívét

A mentősök szóvivője az RTL-nek azt mondta: „A helyszínen tartózkodók megkezdték az újjáélesztést, esetkocsi, mentőhelikopter is érkezett, emeltszinten folytatták a beavatkozásokat, sikerült a fiú szívét, vérkeringését újraindítani, mentőhelikopterrel szállítottuk kórházba”.

Meghalt a fiú

A kisfiú néhány nap múlva a kórházban meghalt. „Igazából 22 óra magasságában, jött ki a főorvos úr és közölte, hogy Áron elment. Nagyjából ott omlott össze a világ.” – mondta a Híradónak a kisfiú édesanyja. 

Nagyon várta a kirándulást

Az édesanya szerint Áron eleven, pörgős és nagyon barátságos gyerek volt, aki izgatottan várta az iskolai kirándulást. Napok óta másról sem beszélt. Azt azonban nem értette, hogy mit keresett a mély vízben. „Ez a víz alá merülés ez iszonyat veszélyes, én az egyetlen dolog, amit nem értek, hogy hogy engedték bele, mert ha jól értelmeztem, akkor ez a majd két méteres medencében volt és ő nem tudott úszni”.

Egészséges volt

„Próbálták helyrehozni, amit lehetett meg is tettek, mert egyébként mondta is a doktor úr, hogy ez a legszörnyűbb, amikor egy teljesen egészséges, laborjait is nézték, a szívének sem volt semmi baja, nem az miatt történt ez az egész. Teljesen egészséges és lekapcsolt az agya és vége. Azt nem tudják helyrehozni” – mondta a gyászoló asszony. 

Elköszöntek Árontól

Mikor kiderült, hogy nem tudják a gyermekét megmenteni, még el tudtak köszönni tőle. „Még így el tudtunk tőle köszönni. Ez sokat számít, hogy el tudtuk mondani neki, amit érzünk és ott volt az egész család.”

Vizsgálat indult 

Az eset után a szabadidőpark vezetősége belső vizsgálatot rendelt el – tudta meg a Híradó. A rendőrség foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt indított büntetőeljárást. A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: illusztráció, a komáromi WF-Szabadidőpark bejárata, a felvétel Adobe mesterséges intelligencia felhasználásával készült