Szörnyen indult a hét a komáromi WF Szabadidőparkban, ahová mentőhelikoptert kellett riasztani. A strandon újraélesztésre volt szükség, miután rosszul lett egy gyerek. Tavaly a budapesti Dagály Strandon mentette meg egy férfi életét egy ápolónő és a férje.

Mentőhelikopter a helyszínen

A megrázó eset hétfőn történt a komáromi WF Szabadidőparkban. A helyszínre egy mentőhelikoptert riasztottak, miután egy gyerek hirtelen rosszul lett, majd leállt a szíve. A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Életveszélyes állapotba vitték kórházba

Kemma.hu megkeresésére az Országos Mentőszolgálat kommunikációs munkatársa, Udvardi-Lakos Luca elmondta, hogy egy 10 év körüli gyermeket élesztettek újra sikeresen a szabadidőparkban. A kisgyereket a gyors beavatkozást követően mentőhelikopterrel szállították kórházba súlyos, életveszélyes állapotban.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Összeesett a strandon

Tavaly júliusban, a budapesti Dagály Strandfürdőn újra kellett éleszteni egy férfit. Hirtelen összeesett, de az épp ott lévő ápoló házaspár azonnal megkezdte a helyszínen az újraélesztést. A férfi a gyors beavatkozásnak köszönheti az életét. 

Így történt a baj

A 45 éves édesapa már indulás előtt nem érezte magát jól, fájlalta a mellkasát, de nem tulajdonított nagy jelentőséget ennek. A strandolás közben hirtelen rosszul lett és összeesett. Szegvári Éva, és férje, Szántó Pál azonnal odasiettek és megkezdték az újraélesztést.

Kiabált a kislánya

„Közelről hallottam, ahogy egy kislány elkezd kiabálni, sikítani, édesanyja is próbált kétségbeesetten segítséget kérni – ekkor már láttuk, hogy egy férfi fekszik a földön. A férjemmel azonnal odasiettünk, ennyi év egészségügyi tapasztalattal a hátunk mögött azonnal láttuk, nagy a baj” – mondta az eset után az életmentő nő.

Nem lélegzett

„A hátára fordítottuk, megnéztük a pulzust, ám nem voltak életjelek, nem lélegzett” – emlékezett vissza Éva, aki a Szent György Kórház Kardiológiai Osztályán dolgozik. Pál – Éva férje, aki 45 éve dolgozik az egészségügyben – azonnal megkezdte az újraélesztést, közben ketten is hívták a mentőket.

40 percig küzdöttek

„Gyakorlatilag a férjem tartotta életben a mellkaskompresszióval, amíg kiért a mentő. Nagyon felkészült mentőorvos érkezett, két ápolóval – azonnal felvilágosítottuk őket, mi történt, és elmondtuk, hogy hol dolgozunk. 40 percig küzdöttünk az édesapa életéért, mire sikerült vénát biztosítani, gyógyszereket, infúziót kapott – felváltva élesztette őt újra a férjem és a mentős. Igazi csapatmunka volt”. A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: illusztráció, a komáromi WF-Szabadidőpark bejárata, a felvétel Adobe mesterséges intelligencia felhasználásával készült