A jó anyagi körülmények között élő 23 éves pécsi vagyonőr jegygyűrűt akart venni a szerelmének, ezért úgy döntött kirabolja azt a pécsi trafikot, ahol egyébként a kedvesének a barátnője dolgozik. A férfi megszerzett 300 ezer forintot, az őt jól ismerő eladó azonban felismerte.

A 23 éves pécsi fiatalember tavaly pont azt a trafikot rabolta kis, ahol mindennap cigit vett, ráadásul pontosan tudta: a hajnali műszakban a pult mögött egykori szerelmének a legjobb barátnője áll majd, aki jól ismeri őt.

Bár a fiatal vagyonőr a bevételt nagy nehezen megszerezte, az eladó értesítette a hatóságokat, és közölte: rablás történt a trafikban, és azt is meg tudja mondani, hogy ki a tettes.

Hiába a kapucni, a fiatal lány hangjáról és testalkatáról pillanatok alatt azonosította, hogy ki hadonászik a gázpisztollyal. A fiatalembert így két órán belül elkapták a zsaruk, addig mindössze 30 ezer forintot sikerült elköltenie a közel háromszázezres zsákmányból – írja a Blikk.

A rabló vagyonőr rendezett, jó családi körülmények között él. Azért akart mindenáron pénzhez jutni, hogy kedvesének egy gyűrűt vegyen. A romantikus trafikrabló jelenleg börtönben van, ahol édesanyja és szerelme meglátogatja, amikor csak tudja.

„Könyörgöm, mindenki higgye el, hogy a fiam nem egy bűnöző, csupán egy szerencsétlen balek, aki hozott egy borzalmasan rossz döntést, amit sajnos véghez is vitt” – kezdte sírva a rabló édesanyja.

<

„A gyerekem egész életében jó és kedves volt, soha nem bántott senkit. Az iskolában és itthon nem volt semmi gond vele, még a hangomat sem kellett soha vele megemelnem. Egyszerűen nem értem, hogy miért tette ezt, hiszen mindig kapott itthon pénzt, amikor csak kért.

<

De nem is volt rászorulva, hiszen remek állásban dolgozott vagyonőrként. Fogalmam sincs, mi jött rá azon a hajnalon, hogy ilyet csinált pont ott, ahol nagyon jól ismerték őt. Látszik, hogy nem egy profi rablóról van szó, a fiam gyakorlatilag abban a pár percben és utána is csak hülyeséget csinált. Bármit is tett, én és a barátnője mellette állunk, remélem, nem kell hosszú éveket börtönben töltenie” – hajtotta le fejét elkeseredetten az anyuka.

<

A rablónak két nagy álma volt. Az egyik, hogy bekerüljön a francia idegenlégióba, a másik, hogy szerelmét megajándékozza egy jegygyűrűvel. Mindkét álom szertefoszlott, amint belépett az apró dohánybolt ajtaján.

<

A rabló édesanyja megtérítette a kárt, amit a fia a rablással okozott. „Pályafutásom alatt soha nem találkoztam olyan rablási üggyel, ahol az elkövető hozzátartozója kifizette volna a rabolt összeget. Nagyon remélem, hogy ezt a bíróság is méltányolja majd” – közölte a rabló ügyvédje, dr. Lichy József.

Kiemelt kép: a rablásnál készült térfigyelő-kamerás felvétel – forrás: rendőrség