Amint arról a Kékvillogó.hu is beszámolt, tragikus baleset történt egy nyírmihálydi pálinkafőzdében. A helységben a szeszfőzde tulajdonosának negyven év körüli fia az egyik áldozat, a másik pedig egy 43 éves takarítónő.

Ketten meghaltak

Andrea egyedüliként tartotta el a családját, mivel párja súlyos tüdőbeteg. A mindenki által tisztelt családanya két kisgyermeket és a felnőtt lányát hagyta félárván. Az élete a család volt: éjjel-nappal dolgozott, hogy szerény, de tisztes életet biztosítson gyermekeinek és a nagybeteg férjének.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Rutinfeladatot végeztek

A negyvenes évei elején járó M. Zoltánt mindenki kedvelte a környéken, a helyiek nem értik, hogyan történt az eset, hiszen Zoltán, ahogyan a 43 éves éves szakolyi takarítónő, Andrea is, higgadt és precíz szakemberek voltak, akiknek egy ilyen munka rutinfeladatnak számított.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Takarították a szeszfőzdében

„Rutinfeladat volt, számtalanszor csinálták már” – mondta az egyik falubeli. Nem tudják, hogy mi történhetett. Annyit tudni, hogy a tulaj fia és a nő az egyik tartályt akarták kitakarítani, amiben valószínűleg szőlőből származó, erjedésben lévő massza lehetett.

Valami hiba lehetett

Egyikük sem először csinált ilyet, mind a ketten megfontolt és óvatos emberek voltak, ez a takarítás pedig nekik rutinmunkának számított. „Itt valami nagy bajnak vagy valamilyen előre nem látott, váratlan dolognak kellett történnie, hogy ilyen szörnyűség legyen a vége” – mondta egy helybeli asszony, aki mind a két áldozatot ismerte.

Bajba került a család

A pálinkafőzős férfit nincs olyan ember, aki ne gyászolná a környéken. Andreát is tisztelték, mint mondták, a családanya keményen dolgozott világ életében. ”Andi szűkös anyagi keretek között élt a családjával, a férje nagyon beteg, dolgozni sem tud, ezért Andi dolgozott több műszakban. Nem is tudom, hogy mi lesz így vele meg a gyerekükkel”.

Virág helyett pénzt adnak

Sokan már azon tanakodnak, hogyan tudnának segíteni a gyászoló és egyben nehéz anyagi helyzetbe került családon. Többen azon gondolkoznak a környéken, hogy a temetésre nem is visznek koszorút, csak egy szál virágot, és amit egy csokorra vagy virágra áldoztak volna, inkább felajánlják a családnak

Vizsgálják az esetet

Az oxigénhiányos környezet eleve veszélyes, de ha ez például metángázzal telített gyilkos elegyet alkot, halálhoz vezethet. Azt, hogy mi történt, a szakértők fogják kideríteni. Jelenleg munkahelyi balesetként kezelik az ügyet, de a rendőrség ezzel párhuzamosan elrendelte a nyomozást foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés bűncselekmény gyanújával.

5 évet is kaphat

Aki foglalkozási szabály megszegésével más vagy mások életét, testi épségét vagy egészségét gondatlanságból közvetlen veszélynek teszi ki, vagy testi sértést okoz egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Azonban, ha a gondatlanság halált eredményez, akár 5 év is lehet a büntetése.

Fia vitte a céget

A családi vállalkozás tulajdonosa a frissmedia.hu szerint két éve meghalt, így fia vitte tovább a napi teendőket. A baleset körülményeit a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Foglalkoztatási, Foglalkoztatás-felügyeleti és Munkavédelmi Főosztály is vizsgálja.

Arcába robbant a pálinkafőző

A Kékvillogó.hu írt arról korábban, hogy életveszélyes sérülésekkel vittek kórházba egy 70 év körüli férfit a Heves vármegyei Bükkszenterzsébeten, miután az arcába robbant egy pálinkafőző. Az alkoholos ital otthoni főzése rendkívül veszélyes, erre már korábban is figyelmeztetett a Pálinka Nemzeti Tanács. 

Súlyosan megégett

Az idős férfi a szomszédjánál felügyelte a berendezést, amikor az váratlanul felrobbant. A férfi a nyakán és a mellkasán égett össze. Mentőhelikopterrel szállították kórházba. 

„Laci megégett”

„Jöttünk erre, itt állt a helikopter, aztán mondták, a Laci megégett” – nyilatkozta az egyik szomszéd. Két mentőegység és egy mentőhelikopter is a helyszínre indult. Az OMSZ tájékoztatása szerint a férfi testének 30 százaléka másod- és harmadfokban égett meg, s azonnal kórházba szállították.

Felrobbant a pálinkafőző

Tavaly májusban egy engedéllyel működtetett pálinkafőző készülék robbant fel egy kiskőrösi házban. Az épületben egy 50 éves férfi és a fia tartózkodott a detonáció idején. Az apa súlyos égési sérüléseket szenvedett, őt válságos állapotban, míg fiát súlyos sérülésekkel szállították mentőhelikopterrel kórházba, egyiküket Pécsre, másikukat Budapestre. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: ebben a pálinkafőzőben történt a tragédia – Forrás: frissmedia. hu