Legénybúcsúra érkezett Magyarországra az a szlovák férfi, akit az Andrássy úton halálra gázolt szombat este a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus egyik busza. A rendezvény tagjai segíteni akarnak a gyászoló családnak.

Szabad jelzése volt a kisbusznak

Szombat este a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus egyik mikrobusza tartott Budapesten az Andrássy úton a Hősök tere irányába. Amikor az Opera előtt haladt el, a Hajós utcai jelzőlámpa az elsődleges vizsgálatok szerint szabad jelzést mutatott. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Hirtelen átszaladt az úton

A sofőrnek bal kéz felől egy kisebb csapatnyi szlovák fiatal szándékozott a gyalogátkelőn áthaladni. Ebből a csoportból hirtelen kivált egy 30 éves fiatalember és szaladni kezdett a jobb oldali járda, azaz a volt Balettintézet felé – írja a BudaPestkörnyeke.hu

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Elütötte a kisbusz

Sajnos a mikrobusz éppen ekkor ért oda és nagy erővel elütötte a gyalogost, aki a szélvédő jobb oldalának csapódott, a levegőbe repült, majd nagyjából 20 méter múlva az úttestre zuhant és még körülbelül 20 métert csúszott, egészen a Művész Kávéház előtti járdáig.

A rendőrök is percek alatt kiértek a helyszínre

Helyszíni felvétel – Forrás: BudaPestkörnyeke.hu

A sofőr próbált segíteni

A sofőr a gázolás után azonnal kipattant a kocsiból, rohant segíteni. Azonnal értesítették a mentősöket is, akik ugyan rövid időn belül a helyszínre értek, majd harcoltak a férfi életéért, megpróbálták stabilizálni, azonban már nem lehetett megmenteni.

A halottaskocsi is megérkezett a tragédia után

Helyszíni felvétel – Forrás: BudaPestkörnyeke.hu

Legénybúcsúra jöttek

A 30 éves férfi és a barátai egy legénybúcsúra érkeztek Magyarországra. Éppen bulizni voltak, amikor a tragédia történt – írja a Bors.

A szervezőket sokkolta a tragédia

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus szervezőit sokkolták a történtek. „Nagyon nehéz erről hivatalosan beszélni, hiszen anyaként is átérzem a helyzetet, bele sem merek gondolni, mint érezhetnek a szülei, milyen nagy fájdalmat élhetnek át. Az egész szívemet ez a fájdalom árnyékolja be” – mondta a rendezvény szóvivője.

Fel akarják venni a családdal a kapcsolatot

„Szándékunkban áll, hogy megtudjuk, ki volt a férfi, és felvegyük a kapcsolatot a családdal, ahogyan az is szándékunkban áll, hogy felajánljuk segítségünket a temetés körüli ügyintézésben, akár anyagi értelemben” – mondta Zsuppán Tünde.

Imádkoznak a családért

A kongresszus szóvivője arról is beszélt, hogy vasárnap reggel a rendezvény szervezői nemcsak a rendezésért, hanem a hanem a férfiért és a családjáért is imádkoztak. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: BudaPestkörnyeke.hu