Örökre börtönbe kerülhetnek annak a kisfiúnak a szülei, akik éheztették a gyermeküket Vas vármegyében. Mátét módszeresen bántották, a túl kevés táplálék miatt rettenetesen lesoványodott és legyengült. Akkor sem vitték orvoshoz, amikor látták, hogy milyen állapotban van.

Néhány napja volt a tárgyalás

A 2 éves Mátéval kegyetlen módon bántak a szülei, melynek következtében a gyermek meghalt. A szülék tárgyalása október 5-én volt. Azzal vádolták meg a szülőket, hogy a gyerekeiket, köztük Mátét is rendszeresen bántalmazták. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Gyakorlatilag kínozták a gyermeket

A fiút folyamatosan éheztették, legalább négy hónapon át. Máté csont és bőrré fogyott, szinte szó szerint. Izomzata elsorvadt, kiálltak a csontjai, a bőre száraz és fakó lett.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Észlelték a szülők, hogy mi történik

A gyermek apja és anyja látta, hogy a gyermek viselkedése, fejlődése megváltozott. Máté szervezete leépült, az ágyról többször leesett. Miután a földön ruhátlanul feküdt, megfázott majd gennyes tüdőgyulladása lett.

Nem vitték orvoshoz

A szülők mindezek után sem vitték orvoshoz Mátét. Jó tudták, hogy tettüknek súlyos következménye lehet. Végül Máté szervezete 2022 februárjában feladta a túlélésért folytatott harcot.

Ez a vád a szülőkkel szemben

A tárgyaláson különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt kell a gyermek apjának és anyjának felelnie. Máté anyja semmit nem mondott a tárgyalás alkalmával. Később visszavont vallomását azonban a bíró felolvasta.

Szörnyű dolgokat mondott Máté anyja

A kisfiú anyja korábban azt mondta, hogy bárcsak meghalna Máté. Elmondása szerint várta ennek a bekövetkezését, és nem is egyszer mondta ezt a férjének. Ezekre a kijelentésekre állítása szerint a férje nem válaszolt.

Ezt érezte az anya, amikor meghalt a kisfiú

Amikor Máté elhunyt, az anya azt mondta, fájdalmat érzett. Később azt mondta, hogy mérgében mondta ezeket a szörnyű szavakat. Úgy érezte, nem tudott megfelelni a gyermekének.

Hibásnak érzi magát az apa is

Máté apja úgy véli, a gyermek el lett hanyagolva. Halálát főként az okozhatta szerinte, hogy túl kevés ennivalót kapott. Sajnálatát fejezte ki, hogy engedte, tűrte felesége viselkedését. “… csúnya ezt kimondani, de a feleségem halálra éheztette és verte a Mátét” – mondta a férfi.

El akar válni a férfi a feleségétől

Máté apja elmondta, hogy megromlott a viszonya a feleségével. El is szeretne válni tőle. Nagyon úgy fest, hogy bárhogyan is történik, nem fognak sok időt együtt tölteni.

Életfogytiglani börtönbüntetést kaphatnak a szülők

Máté szülei várhatóan hátralévő életüket rácsok mögött tölthetik. Kiderült, hogy az apa sem ártatlan, hiszen ő maga sem bánt méltó módon a gyermekkel. Többször is piszkavasat akasztott a ruhájába, úgy emelte meg. Az anya volt, hogy a földön fekve rugdosta Mátét. A kisfiún 52 sérülés volt, mielőtt bekövetkezett a halála. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: BudaPestkörnyéke.hu