Egy padon ücsörgő, láthatóan elkeseredett nőre figyeltek fel tegnap hajnalban a Margitszigeten. Az asszony nem sokkal később elindult a Duna felé és az arra járók nem tudták megakadályozni, hogy a vízbe vesse magát. Elkezdődött a versenyfutás az idővel.

Begyalogolt a vízbe

Az angyalföldi járőrök csütörtökön kora hajnalban, lakossági bejelentés nyomán szirénáztak be a Margitszigetre, ahol annak déli részén, egy szabadtéri kondiparknál találták meg a telefonálót. A fiatalember elmondta az egyenruhásoknak, hogy egy padon ücsörgő, láthatóan elkeseredett nőre figyelt fel barátaival, azt is látták, amint a víz felé gyalogol, ekkor ragadott telefont. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nem tudták megakadályozni

Az arra járók megpróbálták megakadályozni, hogy a nő a vízbe vesse magát, ez azonban nem sikerült nekik.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Kihozták a folyóból

A történet kifejletéről a rendőrök is megbizonyosodhattak, a nő ugyanis a parttól nyolc-tíz méterre, hátúszásban tempózott a Dunában. Baranyi Dávid főtörzszászlós a vízben lévő nő után úszott, megragadva őt a part irányába húzta, innen társaival, Tóth Kevin törzsőrmesterrel és Coroi Kornélia őrmesterrel együttesen emelték ki, majd vitték biztonságos távolságba a víztől.

Felemás gesztusok

A megmentett asszony, amíg a mentőkre vártak, felemás gesztusokkal, hol nyugodtabban, hol indulatosabban reagált a rendőrök beavatkozására. Mivel a mentőautó méretei miatt nem tudta a partrészt megközelíteni, a járőrök szolgálati autójukkal vitték el a nőt a sziget bejáratához, a Centenáriumi emlékműhöz, ahol átadták őt a mentőszemélyzetnek, akik kórházba szállították – adta hírül a rendőrség.

Időben érkeztek

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról a közelmúltban, hogy egy segélykérésre reagálva indultak a tököli rendőrök június 26-án késő este a Duna dunavarsányi szakaszához. A bejelentő 26 éves testvére miatt aggódott, aki nem sokkal korábban kezén és nyakán megvagdosta magát, majd elszaladt a folyó felé.

Nem akart kijönni a vízből

A partról néha megpillantották a nőt, de a rendőrök is hiába kérték, nem volt hajlandó kijönni a vízből. Nevelőapjával próbálták keresni, miközben rendőri segítséget kértek. A nevelőapa csónakja volt a legközelebb, míg az egyik egyenruhás a szárazföldön futott, figyelt és navigált, társa a csónakba mászott.

Nem engedte el

Nem sokkal később meglátták a nőt, a rendőr pedig addig tartotta és markolta a csónakba kapaszkodó kezet, míg el nem érték a stéget. Ezután partra segítették, betakarták, majd mentőt hívtak. Míg az egységre vártak, próbálták csökkenteni a vágások okozta vérzést – az egyik rendőr a nyakán, míg társa a kezén lévőt csillapította.

A mentők ellátták

A mentők ellátták, majd kórházba vitték. A rendőrök lebontottak a helyszínről, majd szolgálati helyükre indultak egy váltás tiszta és száraz egyenruháért. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ha segítségre van szüksége

Ha bajban van, és segítségre van szüksége, hívja a 0-24-ben elérhető 116-123-as lelkisegély telefonszámot!

Kiemelt fotó: Illusztráció