Átmászott a harmadik emeleti erkélyen lévő korláton egy négyéves kislány, amikor az édesanyja egyedül hagyta a hódmezővásárhelyi otthonában. Kiskorú veszélyeztetése miatt indult eljárás a felelőtlen szülővel szemben.

A korlátba kapaszkodott

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint június 17-én kaptak bejelentést arról, hogy egy gyermek egy harmadik emeleti erkély korlátjába kapaszkodva, próbál meg visszamászni a lakásba. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kopogott a szomszéd

A rendőrök kiérkezése előtt egy szomszéd észlelte a veszélyes szituációt és azonnal kopogtatni kezdett a lakás ajtaján. Miután senki sem nyitotta ki berúgta azt. Kirohant az erkélyre és azonnal berántotta a kislányt a korlátról. Ekkorra érkezett haza az édesanya.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Dinnyéjért ment

A nő elmondta, hogy a boltba ment dinnyét venni, a kislányt azonban nem vitte magával. A szomszédok tanúvallomásai szerint a hölgy gyakran hagyja egyedül gyermekét.

Értesítették a gyámhatóságot

Emiatt az eset összes körülményét figyelembe véve a rendőrök értesítették a gyámhatóságot. A nyomozók vádemelési javaslattal küldték meg az ügyet az illetékes ügyészségnek, a felelőtlen szülőnek kiskorú veszélyeztetése miatt kell bíróság elé állnia.

Azonos műszakban dolgoztak a szülők

2017 májusában a kistarcsai kislány szülei három műszakban, de egymással azonos beosztás szerint dolgoztak a közös munkahelyükön. Emiatt a gyerek keresztanyját kérték meg arra, hogy vigyázzon a hároméves kislányukra.

A keresztanyja vigyázott a kislányra

Amikor a gyermek szülei délelőttös munkarendben látták el feladataikat, akkor a nő reggelt ötre ment hozzájuk, majd később óvodába kísérte a keresztlányát. Amikor a szülők délutánosok voltak, akkor ők vitték óvodába reggel Pannikát, délután pedig a keresztanyja ment érte és a szülők hazaérkezéséig maradt vele.

Többször maradt egyedül a kislány

Végül, a szülők éjszakás beosztásakor a nő este kilencre ment át hozzájuk és reggel hatig vigyázott a gyerekre, mert a munkába érés miatt el kellett érnie egy tömegközlekedési járatot. Ezeken a napokon a szülei hazaérkezését megelőzően a kislány legfeljebb fél órára magára maradt a lakásban.

Mesefilmre ébredt Pannika

A keresztanya, mielőtt hajnalban elindult munkába, Pannikának elindított egy mesefilmet, hogy amikor a gyerek felébred, az lekösse a figyelmét. 2017. április 4-e és 2017. május 20-a között tízszer maradt rövid időre egyedül a lakásban a kislány.

Kizuhant az ablakon

A tragédia reggelén a kislány kizuhant a negyedik emeleti otthona ablakán és olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházba szállítását követően életét vesztette.

Elítélték a szülőket

Az ügyben idén májusban született elsőfokú ítélet. A gyerek anyja 1 év börtönt kapott kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt, de ennek a végrehajtását 3 évre felfüggesztették. A volt férje másfél év börtönt kapott kiskorú veszélyeztetésének bűntettében és hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt, de a büntetés végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggesztették.

A keresztanya is felfüggesztettet kapott

A kislány keresztanyját szintén kiskorú veszélyeztetésében mondták ki bűnösnek, ezért őt 1 év börtönbüntetésre ítélté, de ennek a végrehajtását 3 évre felfüggesztették. Az ítélettel szemben az ügyész és a terheltek is három nap gondolkodási időt tartottak fenn, ezért az még nem jogerős. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció