A budapesti nyomozók több mint egy kilogramm kábítószergyanús anyagot, mérleget, csomagolóanyagot, pénzt és fegyvereket foglaltak le egy 16. kerületi férfi lakásán. A drogdíler nem is érti miért mentek hozzá a rendőrök, állítja ő nem követett el semmit.

Drogkereskedő

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Kábítószer Bűnözés Elleni Osztálya nyomozást rendelt el kábítószer-kereskedelem bűntett gyanúja miatt egy 16. kerületi férfival szemben, aki a gyanú szerint az elfogását megelőzően kábítószert szerzett meg, hogy azt továbbértékesítse. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kábítószer és pénz

M. Lászlóra a nyomozók a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztályának munkatársaival 2022. október 4-én reggel csaptak le otthonában. A kutatás során tőle több mint 1 kilogramm kábítószergyanús kristályos anyagot, körülbelül 40 gramm fehér port, 25 gramm zöld növényi törmeléket, 45 gramm barna port, 19 gramm barna kristályos anyagot, informatikai eszközöket, mérleget, önzáró tasakokat, valamint több mint 800 ezer forintot foglaltak le. A szerek az alkalmazott kábítószer-gyorstesztek szerint marihuánát, amfetamint és új pszichoaktív anyagot tartalmaznak.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Fegyverek

A rendőrök az akció során találtak még egy papírok nélküli gáz-riasztó fegyvert, egy légpuskát, valamint több száz tablettányi ismeretlen eredetű gyógyszert, amelyeket további vizsgálat céljából szintén lefoglaltak. A lefoglalt anyagok értéke megközelíti a kétmillió forintot.

Nem tett vallomást

M. Lászlót mintavétel céljából előállították, majd kábítószer-kereskedelem bűntett gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, valamint őrizetbe vétele mellett előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. A férfi a gyanúsításban közöltek ellen panasszal élt, szerinte azokat nem követte el, ám érdemi vallomást nem tett.

Itt a helyszínelésnél készült videó

Drogültetvény a társasházban

Közben elfogtak egy 32 éves férfit Szegeden, aki egy társasházi lakásban több tő kender növényt termesztett. A rendőrök a kutatás során számos kábítószer gyanús növényt, gombákat, továbbá termesztéshez és fogyasztáshoz használt eszközöket is találtak.

Drogos drogkereskedő

A feltételezett elkövetőt elfogták és előállították a Szegedi Rendőrkapitányságra. A rajta elvégzett kábítószer gyorsteszt pozitív eredményt mutatott. Ellene kábítószer birtoklás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Szobanövényként nevelték a kendert

Forrás: Rendőrség

Ventilátort is felszereltek, hogy jól érezzék magukat a növények

Kiemelt kép: A 16. kerületi díler lakásában készült felvétel – Forrás: Rendőrség