Egy idős férfit és 6 éves unokáját mentette ki két rendőr egy lángoló házból Debrecenben vasárnap. Szombaton Hortobágyon egy lakóházban felrobbant egy gázpalack, ketten sérültek meg, kórházban ápolják őket.

Kigyulladt egy ház Debrecenben

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Tevekénység-irányítási Központjába érkezett a hívás a vasárnap éjszaka. A tűzoltókat Debrecenbe, egy égő házhoz riasztották.

Két ember volt a tűzben

Két rendőr azonnal elindult a helyszínre, ahol a tulajdonos jelezte nekik, hogy közvetlenül az égő épület mögött lévő házban édesapja és gyermeke tartózkodik.

Ez is érdekelhet

“Gyógyulj meg Peti!” – szívszorító videóban üzentek kollégái a megkéselt rendőrnek, az őrmestert főnökei ma meglátogatták a kórházban

Nagyapát és unokáját mentették ki

A rendőrök azonnal a szóban forgó kis házhoz futottak, és sérülések nélkül sikerült kimenekíteniük a hatéves unokát, és annak 79 éves nagyapját, majd a tűzoltók sikeresen megfékezték a lángokat.

Hortobágyon felrobbant egy gázpalack

Ahogyan arról a Kekvillogo.hu is beszámolt, szombaton, egy hortobágyi lakóházban történt a robbanás, amelyben az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vasárnapi tájékoztatása szerint nem egy, hanem két ember sérült meg.

Lakhatatlan lett az épület

Az épület falai a detonáció következtében megdőltek, így lakhatatlanná vált. Az egyik lakót a tűzoltók mentették ki a romok alól.

Kórházba került két sérült

Kocsis Szandra, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs munkatársa vasárnap azt közölte az MTI-vel, hogy a mentők a helyszínen egy súlyos és egy könnyebb sérültet találtak, ellátták, majd kórházba vitték őket.

Ne hagyd ki

“A Papa már nehezen járt, általában a szobájában tartózkodott” – nem tudott kijönni a lángoló házból a 80 éves mozgásképtelen bácsi, halálra égett a tűzben

Kiemelt kép: illusztráció – egy korábbi tűzesetnél készült felvétel