Bűnszervezetben, jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem miatt emelt vádat nyolc ember ellen a Fővárosi Főügyészség.

Van még egy vádlott

Ibolya Tibor közleménye szerint az érintettek többszörös visszaeső kilencedik társát kábítószer-kereskedelemmel vádolták meg. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! 

4 éve vágtak bele

A 2018 elején létrehozott bűnszervezetet egy 49 éves férfi irányította, aki a kokain beszerzését, értékesítését intézte. A raktározást és a továbbértékesítés szervezését egy 38 éves vádlott végezte.

Csapatban

A bűnszervezetnek a két férfin és utóbbi feleségén kívül a vád szerint még további öt tagja volt, ők a kábítószer továbbértékesítésében működtek közre – ismertette a fővárosi főügyész.

Több tucatnyi vevőjük volt

A vád szerint 2018. február és 2019. február között legkevesebb 180 esetben értékesítettek kokaint a legalább 45 főből álló vevőköre részére, alkalmanként 0,5 és 7 gramm közötti mennyiségben.

Konspiráltak

Ibolya Tibor beszámolt arról is, hogy a vádlottak “nagyfokú konspirációra törekedtek”, ezért vagy személyesen, vagy külön erre a célra használt mobiltelefonokon, valamint egymás között kialakított nyelvezeten egyeztettek.

Dőlt a pénz

Elfogásukkor a nyomozók mintegy 17 millió forint készpénzt, nagy értékben valutát, illetve vagyontárgyakat is lefoglaltak. A szereplők többségét Budapesten fogták el.

Videón a főszereplők

Börtönt kérnek rájuk

A főügyészség valamennyi vádlottal szemben végrehajtandó fegyházbüntetést és pénzbüntetést indítványozott, továbbá vagyonelkobzásra is indítványt tett – áll a tájékoztatásban.

Ez is érdekelheti

Címlapfotó a rendőrség felvétele.