Minden bizonnyal csak éhes volt, azonban a ház tulajdonosai nem igazán örültek a férfi látogatásának.

Egyből beismert több másikat

Több betöréssel gyanúsítják a szentendrei rendőrök azt a 38 éves férfit, aki víkendházakból akart lopni. Az idei három mellett két tavalyit is beismert – közölte oldalán a rendőrség. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Több helyen járt

A rendőrség gyanúja szerint a szigetmonostori hétvégi házakat szemelte ki magának F. Roland, egy éjszaka alatt hármat is meglátogatott 2022 decemberében. Az egyik tulajdonos szólt, hogy betörtek hozzá, ezt követően indultak meg a rendőrök az akkor még ismeretlen elkövető felkutatására.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Árulkodó nyom

Akinek személye hamarosan ismert lett, ugyanis rövid idő alatt azonosították és elfogták a Duna parton felállított sátrában élő férfit. Cipőnyomai buktatták le, amelyek kísérteties hasonlóságot mutattak a tetthelyen, a helyszíni szemlén rögzített lábbeli nyomaival.

Ez a lábnyom pontosan azonos…

… ezzel a cipővel

Ahol nem volt kaja, onnan nem lopott mást

Mostani betörései elsősorban rongálási károkat okoztak. Gyanúsítotti kihallgatásán azt mondta, „nem vittem el semmit, mert nem találtam kaját”. A kézzel betört ajtó, ablak, vagy éppen a vállal befeszített ajtó javíttatási költségei meghaladják a 100 ezer forintot.

Jó ideje hajléktalan

Két tavalyi akciójakor 7-8 konzervet zsákmányolt, a kukorica, csicseriborsó, ananász és paradicsomkonzervek mellett három májpástétom landolt a zsebében. Azt mondta a rendőröknek, hogy csaknem másfél éve nincs fedél a feje felett.

Rögvest a legszigorúbb kényszerintézkedéssel sújtották

A jövedelem és munka nélkül élő férfit őrizetbe vették, majd később a bíróság le is tartóztatta. Lopás vétségével gyanúsítják. A további eljárást a Szentendrei Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya folytatja le. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

(Kiemelt képünkön F. Rolandot állítják elő – forrás: police.hu.)