Kigyulladt és teljes terjedelmében kiégett egy körülbelül kétezer négyzetméteres üzemcsarnok az éjjel. A kiégett palackozó üzem a Bács-Kiskun megyei Kiskőrösön veszett oda.

Kigyulladt

Kigyulladt és teljes terjedelmében kiégett egy körülbelül kétezer négyzetméteres üzemcsarnok a Bács-Kiskun megyei Kiskőrösön vasárnapra virradó éjszaka, a tűz továbbterjedését csaknem ötven tűzoltó akadályozta meg – közölte a katasztrófavédelem a honlapján. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Itt volt tűz

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Palackgyár lett oda

Kigyulladt és beszakadt a teteje az Izsáki úton található csarnoknak, ahol italpalackozást és palackgyártást végeztek. Az épület teteje beomlott, a tűz pedig átterjedt a szomszédos csarnokokra is.

50 tűzoltó oltotta a lángokat

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a tűz továbbterjedését 50 tűzoltó akadályozta meg. A helyszínre a kiskőrösi, a kiskunhalasi, a kalocsai, a solti, a kiskunmajsai és a kecskeméti hivatásos, valamint a helyi önkéntes tűzoltókat riasztották.

Így oltották a tüzet

Kiskőrösi tűz – Forrás: MTI/Donka Ferenc

13 vízsugárral oltottak

A hatalmas lángok miatt a tűzoltóknak mindent be kellett vetniük. Az egységek a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett, tizenhárom vízsugárral dolgoztak a tűz oltásán.

Kőbányán a tetőről mentették le az embereket

Mint megírtuk, kigyulladt egy társasházi lakás szombat éjjel Budapesten, a 10. kerületben. A tűz teljesen szétégette a lakást, a tűzoltók pedig 11 embert mentettek le az épület tetejéről.

Megmentették őket

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője azt mondta a tűzesetről, hogy a tűz a 10. kerületi Harmat utcában ütött ki, egy társasház negyedik emeleti lakásában. A mentés során a tűzoltók három embert hoztak ki az épületből mentőálarcban. Nyolc embert a tetőteraszról mentettek ki.

Eloltották a tüzet

A helyszínre kilenc mentőegység érkezett, a mentősök pedig 12 embert szállítottak kórházba füstmérgezés gyanúja miatt. A tűz továbbterjedését pedig a tűzoltók sikeresen megakadályozták. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Tűz a kiskőrösi üzemben – Forrás: MTI/Donka Ferenc