Benzinkútról sört lopott, alvó férfit fosztott ki, ajtókat feszített fel egy 24 éves férfi Észak-Budán és környékén. Elkapták a rendőrök, többnyire részegen lendült akcióba.

Mindegy, csak sör legyen

Az első bűncselekményét egy szentendrei benzinkúton követte el szeptember 19-én hajnalban. Promóciós szatyrot, egy kartondobozt, két hosszabbítót, valamint több, mint 50 dobozos sört vitt el. Nem volt válogatós, még az alkoholmentes sört is bezacskózta.

Belelendült

Egy HÉV-en utazó, alvó férfi zsebéből vette el a pénztárcáját, néhány nappal később egy pincesor ajtaját befeszítve fűkaszát és láncfűrészt vitt el, nem sokkal ezután betörtek egy üzlethelyiségbe, ahonnan egy elektromos kisautót loptak el. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Helyben élt

A nyomozók ekkor már egy helybéli, azaz szentendrei férfira gyanakodtak, akor 2021. október 20-án egy lakótelepen elfogtak – írja a rendőrség honlapja.

Be volt rúgva

A 24 éves, segédmunkából élő férfi a bűncselekményeket csak részben ismerte el. Védekezésében elmondta, hogy „a játékboltba én mentem be, onnan elloptam egy játékautót és hazavittem, de mivel ittam, ezért nem emlékszem semmire sem”.

Bankkártya? Na azt nem!

Állítása szerint bankkártyákat nem lopott, találta valahol, de mivel nem tudta használni, ezért kidobta.

Az értékek egy része meglett

A rendőrök a férfi zsákmányának túlnyomó részét megtalálták, azt visszaadják a tulajdonosokhoz.

Bűnlajstrom

Az azóta letartóztatott férfivel szemben lopás, csalás és kifosztás bűntettének, valamint lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Szentendrei Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya.