A tiszafüredi rendőrök találták meg az akkor már két órája vízben fekvő férfit, akinek 28 fokra hűlt a testhőmérséklete.

A férfi felesége kérte a rendőrök segítségét

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába érkezett bejelentés egy tiszafüredi lakostól 2023. február 19-én 21 óra 40 perckor. A bejelentő elmondta, hogy férje telefonon értesítette arról, hogy a vasúti átjárót elhagyta Poroszló irányába, amikor egy stégről a Tisza-tó sekély, de iszapos vizébe esett, onnan önerejéből nem tud kimászni. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nem találták meg

A bejelentő és fia a pórul járt férfi keresésére indultak, azonban nem leltek rá és a férje telefonja sem volt már elérhető.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A rendőrök bukkantak rá a férfira

A Tiszafüredi Rendőrkapitányság két munkatársa, Garabecz Péter rendőr főtörzsőrmester és Majzik Máté rendőr főtörzsőrmester valamint a velük közös szolgálatot ellátó Bíró Tibor és Kuczik Sándor polgárőrökkel kezdték meg a kutatást. A keresők fél óra elteltével találták meg a vízben, a kerékpárján fekvő férfit, aki kihűlés-közeli állapotban volt.

Kimentették és kórházba került

A rendőrök életmentését a mentőszolgálat munkatársai fejezték be, akik kórházba szállították a 66 éves férfit.

Hajnalban találtak rá

Mint ahogy arról beszámoltunk, legutóbb Szegeden mentettek életet a rendőrök. A Szegedi Rendőrkapitányság egyenruhásai 2023. február 16-án hajnalban, járőrözés közben figyeltek fel a városban egy padon alvó magatehetetlen férfire. Az egyenruhások kommunikálni nem tudtak vele, ezért az éjszakai hidegre tekintettel a mentők megérkezéséig egy pléddel betakarták az 58 éves férfit. A mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították a magatehetetlen személyt.

Nem rég Kispesten mentettek meg egy embert

A BRFK 19. Kerületi Rendőrkapitányság járőrei január 5-én 9 óra körül épp az Üllői úton várakoztak a piros lámpánál szolgálati gépkocsijukkal, amikor egy járókelő odaszaladt hozzájuk, hogy segítsenek, mert az egyik áruházban egy idős férfi összeesett és nem ad életjeleket. 

Azonnal a helyszínre rohantak

A három rendőr, Simon Alex r. őrmester, Varga Beatrix r. őrmester, valamint Sörös Gábor r. őrmester rögtön a vásárlótérbe rohant, ahol egy vásárló időközben már megkezdte az újraélesztést. A rendőrök ezután átvették a fáradt civiltől az újraélesztési teendőket, és perceken keresztül felválta folytatták azt a mentők kiérkezéséig. A mentők érkezését követően a 76 éves férfinek már ismét voltak életjelei, őt stabilizálást követően kórházba vitték.

Elég szűk helyen feküdt

„A férfi a bevásárlókocsiknál esett össze, egy elég szűk helyen feküdt. Amikor odaértünk, átvettük az újraélesztési feladatokat és közben a vonalban volt a mentőszolgálat is, volt segítsenek” – mondta Sörös Gábor rendőr őrmester az RTL Híradónak.

Erős tíz perc az életért

„Két kollégámmal együtt dolgoztunk ezekben a percekben. Jó tíz percen keresztül folytattuk a mellkaskompressziót, közben figyeltük a légzésfunkciókat. Időközben megérkezett a mentőszolgálat, és nagyon örültünk annak, hogy stabil állapotban adhattuk át nekik a bácsit.” – tette hozzá. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!