A zuglói rendőrök őrizetbe vettek egy férfit, aki a gyanú szerint kábítószert árult XIV. kerületi lakásán – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szerdán a police.hu-n.

Egy alagsorban árulta

A tájékoztatás szerint a rendőrség május 6-án ment ki a férfi alagsori lakásába, ahol a gyanúsított drogot tárolt és árult három és ötezer forint közötti összegért. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Házkutatás volt

A házkutatáskor a rendőrök mintegy fél kiló zöld növényi és ugyanennyi por állagú kábítószergyanús anyagot, valamint tablettákat és folyékony anyagot találtak. Ezek mellett a drog porciózásához, kereskedelméhez és fogyasztásához használt eszközöket és közel egymillió forintot foglaltak le.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A piaci értéke 45 millió forint volt

Mint írták, az elsődleges szakértői vélemény szerint a nyomozók által lefoglalt anyagok között volt marihuána és amfetamin is, ezek feketepiaci értéke körülbelül 4,5 millió forint.

45 éves férfit vettek őrizetbe

A BRFK XIV. Kerületi Rendőrkapitánysága a 45 éves férfit kábítószer-kereskedelem miatt gyanúsítottként hallgatta ki, majd őrizetbe vették és indítványozták letartóztatását.

A drogbotrányba keveredett divattervező

Ahogy arról a Kékvillogó.hu is írt korábban, Komoly lelkiismeret-furdalást okoz a drogbotrányba keveredett divattervezőnek, Herczeg Zoltánnak, hogy szégyent hozott a családjára. Ahogy fogalmazott, ő pár nap alatt szabadult, de a párja, az édesanyja és bátyja nem lett szabad. Ők sínylették meg legjobban a divatguru drogügyét.

Magányos elvonulás

A divattervező lassan egy hónapja házi őrizetben van, miután hónapokat töltött letartóztatásban kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt. Most azt mondja, minden okkal történik az életben és szerinte sokakra ráférne fél év magányos elvonulás – noha nem egy börtönben.

Az esti „varázscigi” sem hiányzik neki

„Nincs jó és rossz, hanem ok és következmény van. Akármilyen büntetésem lesz is, elfogadom, és próbálom a legjobbat kihozni belőle” – fejtegette. Állítja, most már képes tisztán élni, nem hiányzik neki az esti spangli sem, s húsz éve nem aludt olyan jól, mint mostanában.

Heti két óra kimenője van

Azt azonban nyomatékosította, hogy sosem kereskedett drogokkal, noha a fogyasztást nem tagadta. Nyomkövetőt kell hordania, hétfőnként két órára elhagyhatja otthonát is. „Általában bemegyünk a párommal az üzletembe, ami közel van a Városligethez, ahol utána fél órát sétálhatunk” – mesélte.

Nem akar késni

Ezek a séták feltöltenek, van, hogy rám dudálnak, integetnek az emberek vagy egyszerűen csak mosolyognak rám – tette hozzá. Ám akkurátusan figyel, hogy időben hazaérjen, nehogy bejelezzen a nyomkövető. Párja, Mariann hozzáállásáért nem tud eléggé hálás lenni, aki a legnehezebb időszakban is kitartott mellette.

Mennyei lakoma a börtönkoszt után

„Amikor megtudtam, hogy hazamehetek, csak egy gyors telefonra volt időm, így nem is igazán tudott felkészülni, mégis finom vacsora várt. Úgy ettem azt a hirtelenjében elkészített olasz paradicsomlevest és bolognait, mint még soha semmit” – mondta.

A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt fotó: police.hu