A 39 éves zalaszentgróti rendőrnő, Sznopek Veronika lett a Finálé győztese: ő Magyarország Mestercukrásza és az ötmillió forintos fődíj tulajdonosa.

A győzelmi torta

Verus győzelmi tortájának éke egy babérkoszorú, ami a többi levélhez hasonlóan rizspapírból készült. Az öregített fondanttal burkolt tortájának alsó szintjét whiskys csokoládékrémmel töltötte, a vaníliás piskótákat pedig áfonyás locsolóval is átitatta. A felső emelet tokaji aszús-balzsamecetes csokoládékrém, de volt benne egy pirított kakaóbabos roppanós réteg is. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A tányérdesszert

Tányérdesszertje szablé-korongok közé töltött áfonyás csokoládékrém volt, ropogós meringue-gel a közepén, áfonyamousse-szal, macha-ropogóssal, temperált csokikoronggal és égetett meringue-gel az oldalán.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A második helyezett


A verseny második helyezettje, Menyhárt Kornél egy harsogóan sárga színű barackos-mangós mousse-tortát készített a tetején egy izomalt koronával, és temperált fehércsoki díszekkel, mindezt pedig egy grillázs díszdobozra tálalta. Tányérdesszertje egy namelaka mousse volt, közepében macha-teás és barackos betéttel, mellette temperált csokidíszekkel és ropogós mandulamorzsával, tetején pedig csokiganázzsal.

Kibővült zsűri


A Fináléra a zsűri is kibővült: Liptai Claudiához, Enzsöl Balázshoz és Juhos Józsefhez Sárközi Ákos séf csatlakozott. A négytagú zsűrinek minden érvet számításba véve kellett eldöntenie, hogy ki legyen az, aki a Fináléban mindent visz: a bohókás Kornél, vagy a tökéletességet makacsul hajszoló Verus.

A győztes pillanat:

Fotó: RTL Klub Sajtóklub

A finálé pillanatai

Kollégái is büszkék rá

A győztesre, a zalaegerszegi rendőrnőre, azaz Sznopek Veronikára pedig a kollégáig is nagyon büszkék. A rendőrség most a hivatalos Instagram oldalán gratulált Verusnak egy fotóval, melyen félig cukrászként, félig rendőrként pózol.

Bűnmegelőzés a szakterülete

„Ő Verus, 39 éves, 11 éve dolgozik a rendőrségen, jelenleg bűnmegelőzési szakterületen. Szabadidejében cukrászkodik, és nem mellesleg ezt olyan professzionálisan teszi, hogy tegnap óta hivatalosan is @mestercukrasz” – írták a bejegyzéshez.

Verus ezt szereti a munkájában

A posztban a rendőrnő szavait is idézik: “A munkámban azt szeretem, hogy rendkívül szerteágazó és érdekes. Emberekkel foglalkozhatok, segíthetek, hogy biztonságban élhessék a mindennapjaikat.” A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Itt a teljes bejegyzés:

Kiemelt kép: Sznopek Veronika – Forrás: RTL Klub Sajtóklub