Tűz volt egy munkásszállóként működő budapesti 8. kerületi épület második emeletén a Koszorú utcában vasárnapra virradóra, a lángok a tetőszerkezetet és a szomszédos épület tűzfalát is elérték.

Kiürítették az épületeket

Az érintett épületeket kiürítették, több ember a tetőre menekült – közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság a honlapján vasárnap. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nagy erőkkel vonultak ki a tűzoltók

A tájékoztatás szerint a tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre, és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával, nyolc vízsugárral elfojtották a lángokat.

A tetőről négy embert hoztak le

A tetőről négy embert hoztak le. Az égő tetőszerkezet alatti lakásból egy orvosi palackot és egy gázpalackot kihoztak.

Méréseket végeznek

A katasztrófavédelem mobil laborja méréseket végzett, egészségre káros koncentrációt nem mutattak ki a levegőben.

Május elején Kőbányán volt lakástűz

A BudapestKörnyéke.hu számolt be róla, hogy kigyulladt egy társasházi lakás május elején Budapesten, a 10. kerületben. A tűz teljesen szétégette a lakást, a tűzoltók tizenegy embert menekítettek ki az épületből.

Tetőről mentettek

A mentés során a helyszínre érkező tűzoltók három embert hoztak ki az épületből mentőálarcban. Nyolc embert pedig a tetőteraszról mentettek ki.

Kórházba vitték őket

A helyszínre összesen kilenc mentőegység érkezett, a mentősök 12 embert szállítottak kórházba füstmérgezés gyanúja miatt.

Margit kórházban is volt tűz

Mint korábban a BudapestKörnyéke.hu is megírta, tűz ütött ki a budapesti Szent Margit kórházban április 6-án, mivel egy dohányzó beteg rágyújtott. A helyszínre odasietett két rendőr is, akiket azóta kitüntettek, mivel az égő kórházból két beteget is kimentettek.

Két beteget hoztak ki

Pénzes János és Ondó Dénes nem tétlenkedtek, amikor látták a tüzet: azonnal bementek az épületbe, és az akkor már lángokban álló kórteremből kihoztak egy 73 éves beteget.

Egy férfit is megmentettek

A két rendőr a kórterem előtt talált egy másik magatehetetlen beteget is, akit szintén kivittek az épületből. A férfit átadták a mentősöknek, akik stabilizálták a beteg állapotát.

Dohányzás okozott tüzet

A budapesti kórházban egyébként a Covid-osztályon egy amputált végtagú, hajléktalan férfi okozta a tüzet. A férfi rágyújtott egy cigarettára, ami hatalmas tüzet okozott az intézményben. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Illusztráció