Egy felborult, üres kannából kiáramló benzingőz gyújtotta meg a gokartot, ami miatt két gyerek súlyosan megégett 4 napja Sajólászlófalván, ezt a gokart tulajdonosa mondta az RTL Híradónknak.

A tulajdonos nem volt otthon

A férfi nem volt otthon, amikor a gyerekei a környékbeliekkel együtt játszani kezdtek a házilag épített járművel, ami kigyulladt. Közben a település összefogott, hogy segítsenek a szerencsétlenül járt gyerekek családjainak. Eközben a rendőrség nyomozást indított, egyelőre gyanúsított nincs. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Súlyos sérülések

A 10 éves Bence jelenleg is bekötözve fekszik a kórházban, édesanyja szerint a gyermek állapota súlyos. „A haja, mindene, deréktól felfelé, a mellkasa aljától fölfelé, végig a két keze leégett. Hála istennek nem szívott be meleg levegőt, mert akkor a tüdejét is érte volna, akkor ők ott nem maradnak meg” – mondta el megtörten a Híradónak az anyuka.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Házilag készített gokartot próbáltak beindítani

Bence és egy másik gyermek négy nappal ezelőtt kerültek kórházba, miután egy házilag készített gokartot próbáltak meg beindítani két ismerős gyermekkel.

Szerencsétlen baleset

A gokart tulajdonosa szerint szerencsétlen baleset történt, a férfi azt mondta nem volt otthon, amikor 12 éves fia és öccse megpróbálták beindítani a gokartot a másik két fiúval. A fiai azt mondták két tűz is keletkezett, az elsőt sikerült eloltaniuk, a másodikat pedig egy üres kannából kiáramló benzingőz okozhatta.

Kiáramló benzingőz okozta a tüzet

A tulajdonos elmondása szerint valószínűleg Bence véletlenül boríthatta fel a kannát, amiből a kiáramló benzingőz tüzet okozott. Bence túl közel állhatott a járműhöz, így gyulladt be a felsőruházata.

A családokat megviselte

A családokat nagyon megviselte a baleset, a gyerekek családjának a településen élők szeretnének segíteni. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ha te is támogatnád a gyerekeket, akkor itt megteheted:

Kedvezményezett neve: Együtt a Pitypalatty Völgyiekért Egyesület
Számlaszám: 10102718-57410100-01005004
Külföldről HU65-10102718-57410100-01005004
Megjegyzés: Sajólászlófalvai gyerekek A támogatással kapcsolatos további információkért kattints ide.

Az RTL riportja itt nézhető vissza:

Kiemelt kép: Helyszíni kép – Forrás: RTL Híradó