Újabb házkutatást tartott a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a kompolti önkormányzatnál, amelynek polgármestere korábban azzal magyarázta hirtelen meggazdagodását, hogy gyakran nyer a lottón. A NAV-osok egy 200 millió forintos tételről szeretnének minél többet megtudni.

Ismét akciózott a NAV

Október közepén megint akciózott a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a Heves megyei Kompolt település polgármesteri hivatalában, ahol egészen reggel 9 órától este 8 óráig töltöttek le adatokat a hivatal szerveréről. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Célkeresztben egy 200 milliós pályázat

Az adóhatóság egy olyan 200 millió forintos pályázat után nyomoz, amelyből az önkormányzatnak felzárkóztatási programot kellett volna szerveznie.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Lepapírozott programok?

A nyomozók azt vizsgálják, megalapozottak-e azok az információk, amelyek szerint a programokból nem lett semmi, és csak lepapírozták, jelenléti íveket kreáltak, fotókat csatoltak a felzárkóztatási program meg nem történt eseményeiről. Az adóhatóság most ezeket az elektronikusan küldött dokumentumokat kereste.

„Nem tudom, hibáztunk-e”

Balázs Zoltán, a település polgármestere a Blikk kérdésére elmondta: a nyomozók már másodszor jártak a hivatalban. Korábban a papíralapú dokumentumok másolatait vitték el. „Egyesek azt gondolják, nem vagy pedig hibásan valósult meg a pályázat. Azt nem tudom, hibáztunk-e, de az biztos, hogy minden kollégám a legjobb tudása szerint dolgozott rajta.”

Bérlakások felújítása

Vannak, akik a szociális bérlakások felújítását és a közösségi házépítést kérik számon a kompolti városvezetésen. A polgármester szerint valójában az történt, hogy az elszállt építőanyagárak miatt minisztériumi és igazságügyi szakértőknek újra kellett számolniuk a költségeket, és csak most tudják elkezdeni az építkezést, amit a tervek szerint jövő év végére fejeznek be.

Remek anyagi helyzet

Balázs Zoltán polgármestert hosszú évek óta bírálják feltűnően jó anyagi helyzete és furcsa szokásai miatt. Korábban azt mondta: a skandináv lottón háromszor volt hatosa, az ötös lottón kétszer négyese, és sikerült már a Joker-telitalálat is. 2020-ban több tízmillió forintot nyert

Csak ironizált

Egyébként nemrég is nyert, igaz, most csak 1820 forintot, de hozzátette, ironizált, amikor az anyagi helyzetét firtatók vádjaira reagált a lottónyereményekkel.

Emlékezetes születésnap

A polgármester a negyvenedik születésnapján készült fényképről, amelyen az látható, hogy a tortáját egy meztelen nővel szolgálták fel, azt mondta: szűk baráti köre lepte meg vele, és bár szerinte lehet vitatni, hogy jó ötlet volt-e, vállalja, mivel elmondása szerint nagy rajongója a női nemnek.

A NAV nem kommentál

Az adóhatóság sajtóosztálya se megerősíteni, se cáfolni nem akarta az értesüléseket. Egyelőre „nincs nyilvánosságra hozható információjuk.” A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Kompolt madártávlatból. Fotó: kompolt.hu