Egy vödörnyi nyulat mentettek a szentendrei önkéntes és a pomázi önkormányzati tűzoltók szombaton, amikor kigyulladt egy húsz négyzetméteres faház Pomázon, a Susnyár dűlőben.

Égett a faház

Mire a tűzoltók a helyszínre érkeztek a faépület már teljes egészében égett, a tűzben két gázpalack felhasadt, a lángok az épület mellé épített ólat is veszélyeztették. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ez a ház gyulladt ki

Forrás: VMKI

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

15 nyulat mentettek ki

Azonban a hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a szentendrei önkéntes és a pomázi önkormányzati tűzoltók 15 nyulat sikeresen megmentettek.

Egy vödörbe rakták a nyulakat

Forrás: VMKI

Eloltották a tüzet

A szentendrei önkéntes, a pomázi önkormányzati és a szentendrei hivatásos tűzoltók megakadályozták a tűz továbbterjedését, eloltották a lángokat, majd átvizsgálták a kiégett épületeket.

Hattyút mentettek

2019 szeptemberében, a reggeli csúcsban a ráckevei HÉV utasai és a járművezető együtt terelték le a Dunahídnál a lábánál sérült hattyút a vasúti sínekről, emiatt a HÉV is késett. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Eltévedt hattyű a síneken

Forrás: VMKI

Eltévedt hattyú a síneken

„A vasút a természetet főleg közvetett módon védi, azzal, hogy kevésbé szennyező, környezetbarát utazási formát kínál nagy tömegeknek, de ha lehetőség van rá, vigyázunk az állatvilágra: a hattyú megmenekült! A Ráckevei (Soroksári) – Duna ág különleges, csodálatos élővilága fokozott védelmet érdemel!”  – írta akkor közleményében a MÁV.

Kiemelt kép: nyúlmentés Pomázon – Forrás: VMKI