Egyeztetést kezdeményez a Mammut Bevásárlóközponttal a 2. kerület polgármestere, mivel 13 év alatt 7-en vetettek véget életüknek a plázában. Őrsi Gergely szerint több olyan megkeresést kaptak, amelyben a környék lakói azt kérik, tegyék biztonságosabbá az épületet. 

Tragédia a Mammutban

Amint arról a BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt, július 30-án, vasárnap délelőtt egy nő véget vetett életének a Mammut Bevásárlóközpontban. Az eset délelőtt történt, a Mammut 1 bevásárlóközpontban. Vasárnap egy nő ugrott a mélybe, az életét már nem tudták megmenteni a mentők. 

Megszólalt a polgármester

A 2. kerület polgármestere Facebook oldalán azt írta, egyeztetést kezdeményez az üzletközpont vezetőivel. Őrsi Gergely szerint közösen kell találniuk valamilyen megoldást, hogy megakadályozzák a további tragédiákat. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

7-en haltak meg 

Az elmúlt 13 évben a vasárnapi áldozat volt a hetedik olyan ember, aki a pláza emeletéről levetve magát lett öngyilkos. A polgármester azt írja, „többször, többen kerestek meg minket is, hogy tegyük biztonságosabbá az épületet”. 

Változtatást szeretnének 

„Mivel a bevásárlóközpont nem középület, az Önkormányzatnak nem áll módjában intézkedni, de mégis szeretnénk elérni változást. Első lépésként felvettük a kapcsolatot az üzemeltetőkkel, reméjük, közösen meg fogjuk találni, hogyan lehet biztonságosabbá tenni az épületet” – írja Őrsi Gergely. 

A negyedik emeletről esett le

A BudaPestkörnyéke.hu írta meg tavaly februárban, hogy leesett egy középkorú nő a Mammut 2 bevásárlóközpont negyedik emeletéről. Egy szemtanú beszámolója szerint a mentők újraélesztést végeztek, de a nő nem élte túl a zuhanást. 

Tragédia 2020-ban

2020 októberében egy férfi vetett itt véget az életének. Ő is a negyedikről ugrott ki, a mentők nem tudták megmenteni az életét. Akkor a bevásárlóközpontból mindenkit kiküldtek.

Megszólalt egy szemtanú

„Szörnyű volt az egész, a férfi valamit kiabálni kezdett, majd eldobta a táskáját és leugrott” – mondta akkor egy szemtanú, aki közvetlen közelről látta a drámai jelenetet. 

2010-ben meghalt egy fiatal fiú is

2010-ben szörnyethalt egy 20 éves fiú, aki a Mammut 1 mozijából kijövet vetette magát az áruház harmadik emeletéről a mélybe. A férfi a Narnia 3 című filmet nézte a Mammut 1. moziban, majd előzmény nélkül nekirontott a mozivászonnak az előadás közben. Akkor az egyik dolgozó szerint a húsz éves fiú azt kiabálta: „irány az idegenlégió”.

A mélybe vetette magát

 A fiút próbálták megnyugtatni. Amikor úgy tűnt, ez sikerült, átsétált a bevásárlóközpont másik épületébe, és feltehetőleg a Libri könyvesbolt előtt vetette le a magát a mélybe.

2015-ben egy idős nő ugrott ki

2015-ben egy idősebb hölgy ugrott ki szintén a Mammut legfelső emeletéről. A hölgyről annyit lehetett tudni, hogy egykor táncosnő volt. Az áldozat lerakta a földre a táskáját és úgy ugrott a mélybe. Az asszony a helyszínen meghalt, úgy tudjuk az egyik országos tévé vezetőjének vezetőnek volt az édesanyja.

2017-ben is meghalt egy férfi a Mammutban

2017-ben szintén kiugrott egy férfi a Mammut egyik emeletéről. Akkor egy szemtanú azt mesélte, hogy teljesen váratlanul ugrott a mélybe. Az áldozat, egy 37 év körüli, jólszituált férfi volt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ha segítség kell

Ha öngyilkossági gondolatai vannak, hívja a 116-123-as lelki elsősegély telefonszámot vagy a 112-t!

Kiemelt kép: illusztráció