Az illegális gyorsulási versenyek, a balesetek megelőzése és az extrém sebességtúllépések szankcionálása céljából tartottak újabb közlekedésbiztonsági ellenőrzést a fővárosi zsaruk. A Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai július 28-án és 29-én éjjel több helyszínen akcióztak, kiemelt figyelmet fordítva az Árpád hídra.

242 jármű lépte túl a megengedett sebességet

A rendőrség tájékoztatása szerint a hídon az ellenőrzés során összesen 242 járműnél mértek sebességtúllépést, melyek közül a két legnagyobb sebességgel közlekedő autós 131 km/óra és 149 km/órával ment. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Rendszeres ellenőrzések

A közlekedők biztonsága érdekében a továbbiakban is rendszeresen lehet számítani hasonló ellenőrzésekre – írja a police.hu.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Beismerte bűnösségét

A BudaPestkörnyéke.hu írta meg, hogy beismerte a bűnösségét, de tagadta a versenyzést az a 33 éves férfi, aki egy 26 éves biciklis halálát okozta július elsején éjszaka az Árpád hídon. A letartóztatásban lévő férfi elismerte, hogy gyorsan ment, de állítása szerint csak azért taposott bele a gázba, mert túl közel ért hozzá a mögötte gyorsan jövő autó. 

Brutális baleset

Ahogyan azt elsők között megírtuk, halálos kimenetelű közlekedési baleset történt az Árpád hídon. Egy útpadkának vágódó Mercedes egy szabályosan, a biciklisávon tekerő kerékpárost elgázolt, amelynek következtében a biciklis életét vesztette.

Spontán versenyből lett a tragédia

Három autó, egy Mercedes és két BMW spontán versengeni kezdett egymással a közúton. Ez vezetett végül a halálos balesethez, mondta el Balogh Ádám rendőr ezredes, a BRFK Közlekedésrendészeti Főosztály vezetője.

Már korábban megkezdődött a versengés

A közúti versenyzés a Róbert Károly Körúton vette kezdetét. Ekkor 0:41 perc volt, a RACE-001-es rendszámú sportautó haladt az élen. Vezetője megcsúszott, ezt követően elvesztette az uralmát a kocsi fölött és nekicsapódott a szalagkorlátnak.

Éppen arra tekert egy kerékpáros

Pont akkor tekert át a hídon egy biciklis, amikor a 690 lóerős Mercedes a szalagkorlátnak ütközött. Egy 26 éves férfi ült a kerékpáron, aki a balesetben két végtagját is elvesztette. Bár kórházba szállították, az életét már nem tudták megmenteni.

Felborult a Mercedes

A sportkocsi miután felborult, 70 méteren át pörgött a tetején. Végül a másodjára érkező BMW-be csapódott be. Az igazságügyi szakértői vélemény alapján legalább 137 km/h-val közlekedett a Mercedes ott, ahol legfeljebb 70-nel mehetett volna.

Végigsírta a tárgyalást

Blikk információi szerint a magas, vékony testalkatú férfi teljesen összetört, végigsírta a tárgyalását. Ahogy a rendőrségi kihallgatásán, úgy a bíróságon is azt állította, hogy nem versenyeztek a hídon. Egyébként pedig a sajnálatát is kifejezte.

Videófelvétel a balesetről

Az autók közúti versenyzését rögzítették a térfigyelő kamerák. A baleset pillanatát is felvették. A rendőrség a nyilvánosság elé tárta a megdöbbentő képsorokat, amiket itt tekinthetnek meg. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: még mindig sok a gyorshajtó az Árpád hídon. Fotó: police.hu