Több mint 100 rendőr 11 helyszínen, összehangolt akció keretében csapott le egy kábítószerhálózat tagjaira Tolna megyében.

2020. július 20-án a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda , a Tolna Megyei Rendőr főkapitányságának rendőrei, valamint a  Nemzeti Adó- és Vámhivatala Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóság EKÁER Ellenőrzési Osztályának járőrei, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Technikai Osztályának munkatársai összehangolt akció keretében csaptak le egy Tolna megyei kábítószer-kereskedő hálózat vezetőjére és tagjaira.

Az akció során a nyomozók 11 helyszínen, 6 embert fogtak el és állított elő bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.  

A közel 2 évig tartó nyomozás alatt sikerült feltérképezni a bűnszervezetet, összegyűjteni azokat a terhelő információkat és bizonyítékokat, amelyek alapján látókörbe került a hálózatot irányító 54 éves tolnai férfi és a bűnbanda tagjai.

Az akció alatt a rendőrök házkutatást tartottak és átvizsgálták járműveiket. Jelentős mennyiségű kábítószert, különböző fajtájú új pszichoaktív anyagokat foglaltak le, valamint a kábítószer csomagolásához, értékesítéséhez szükséges eszközöket találtak. 

5 ingatlant vettek zár alá, gépjárműveket, készpénzt és egyéb vagyontárgyakat (elektronikai eszközöket, zongorát, ékszereket), valamint a bűnszervezet vezetőjének üzletrészét foglalták le, csaknem 35 millió forint értékben.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságának munkatársai egy 54 éves tolnai, egy 43 éves és egy 20 éves kocsolai, egy 38 éves pincehelyi, egy 41 éves és egy 37 éves dalmandi lakost jelentős mennyiségű kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének, illetve bűnszervezetben, kereskedéssel elkövetett pszichoaktív anyaggal visszaélés megalapozott gyanúja miatt – őrizetbe vételük mellett – gyanúsítottként hallgatták ki.

A gyanúsításban szereplő bűncselekmény öt évtől húsz évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntetendő.

Kiemelt kép: a bűnbanda elfogása – Forrás: police.hu