100 milliós kártérítési pert indított a várpalotai hintabaleset sérültje. Krisztofer egy rendezvényen zuhant ki a szétesett kalapácshintából. A fiú 460 napig volt kórházban.

Kizuhant a hintából

Máthé Krisztofer aki kicsivel több mint négy éve súlyos balesetet szenvedett Várpalotán, amikor is egy rendezvény során kizuhant a meghibásodott és szétesett kalapácshintából.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kis híján szörnyethalt

Krisztofer a géptől 15 méterre zuhant, és kis híján szörnyethalt. A fiú 460 nap után, 2018 decemberében térhetett haza a családjához, ahol a szerettei körében elképesztő gyorsasággal indult meg a felépülése. Pedig az orvosok kezdetben esélyt sem adtak arra, hogy életben marad, de Krisztofer rácáfolt mindenkire. 

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Focistának készült

„A baleset előtt imádott focizni, egy csapatban is játszott Pétfürdőn. Mindene volt a labdarúgás, komoly tervei voltak vele, de a tragédia darabokra törte az álmait. Eleinte azt mondták, hogy nem marad életben” – mondta a tragédia után Krisztofer édesanyja.

Nem voltak jó a kilátásai

Aztán arról beszéltek, hogy ágyhoz kötve kell töltenie a napjait, soha többé nem rúghat labdába, de Krisztofer mindenre rácáfolt.

Nem várt segítség érkezett

A fiúnak azóta a beszéde is javult, bár még most is, több mint négy év elteltével nagyon távol van a teljes felépüléstől. Hosszú ideig a szegedi rehabilitációs intézményben kezelték.

Rohamai vannak

„Nemrég sajnos ismét rosszul lett, és összeesett, ezért mentőt hívtam hozzá. A jobb oldalára kicsavarodott és a szemei felakadtak. Remegett, de nem habzott a szája. Epilepsziához hasonló rohama volt, ezért egy hosszabb kivizsgálás vár rá. Azóta a járása se a régi, folyton szédeleg – mesélte a Blikknek Dia, a fiatalember édesanyja.

Heten éltek egy lakásban

A tragédia után sokáig egy negyedik emeleti másfél szobás lakásban élt a család Hajmáskéren, heten. Két évvel ezelőtt azonban el tudtak költözni egy családi házba a Veszprém megyei Gógánfára.

Felmentő ítélet született

Nemrég felmentéssel felérő enyhe ítélet született, a várpalotai hintabaleset ügyében megvádolt személyek, a hinta üzemeltetője, egyben tulajdonosa, és a szerkezet működését ellenőrző mérnök mégsem lélegezhetnek fel.

100 milliós kártérítés

A történtek óta maradandó fogyatékossággal élő Máthé Krisztofer családja kártérítés miatt beperli őket.Dr. Karkosák Balázs, a család jogi képviselője megerősítette: a napokban benyújtja a keresetet, amiben 100 millió forintot meghaladó összeg megfizetésére kérik kötelezni a felelősöket. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Krisztofer és édesanyja – Forrás: Youtube.com