Még februárban tűnt el egy kutya a Pest megyei Gödről. A gazdája szerint ellopták, és ez a gyanú beigazolódott. A dunakeszi rendőrök megtalálták az állatot. Most lezárták a nyomozást.

Eltűnt a kutya

2021. február 20-án egy gödi férfi jelentette a rendőrségen, hogy eltűnt a kutyája.  Jockey névre hallgató házi kedvencét előző nap valószínűleg ellopták otthona zárt udvaráról. A gazdája hiába kereste a környéken, nem találta. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kutyasétáltatásból mentek haza

A gazda, előtte tért haza Jockeyval a kutyasétáltatásból, aki a Honey nevű másik kutyusával együtt játszott.  Nem sokkal később azonban már nyitott kertkapuval és Jockey eltűnésével szembesült.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Heves megyében találták meg

A rendőrök munkája négy nappal később eredményt hozott, igaz egészen Heves megyéig kellett követniük a nyomokat. Kutyus és gazdája újra egymásra találhatott – írja a BudaPestkörnyeke.hu.

Azt mondta, az utcán találta

A 100 ezer forint értékű kutya, a fotó alapján nem keverék az állat, ellopásával egy 30 éves apci férfit hoztak összefüggésbe. Ő azt mondta, hogy az utcán találta, “megtetszett, haza akartam vinni. Megfogtam és elhoztam” – fogalmazott. Ölbe vette, betette egy furgonba, majd egy hevesi ismerőse házához vitte.

Más ügye is van a tolvajnak

Más ügye miatt jelenleg letartóztatásban lévő, 30 éves férfi ellen lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a Dunakeszi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya befejezte, az ügy iratait átadta az ügyészségnek.

Harcolni vihették el a kutyát

A Dunakeszipost Facebook oldalán azt írják, egy amstaff fajtájú kutyáról van szó és „ahova vitték divat a harcoltatás. Nagyon lefogyva, gyengén kapták vissza. Mivel családi kutya valószínűleg nem harcolt és bezárták egy sufniba”.

Ezt kell tudni az amstaff-ról

A szakirodalom szerint Az amerikai staffordshire terrier, amit amerikai stafford terrier-nek vagy röviden amstaff-ként is emlegetnek, jobban polarizálódik, mint talán bármely más fajta is: míg Európa egyes országaiban „veszélyes harci kutyának“ számít, melynek tartása tiltott vagy bizonyos követelményekhez kötött, Nagy-Britanniában nagyra becsülik „nanny dog“ azaz gyerekdada kutyaként.

A nevelésen múlik minden

A kutyák agresszivitásának és keménységének oka gyakran a póráz másik oldalán található. Ez a fajta igenis rászolgál az elfogulatlan, előítéletmentes megítélésre, hiszen a sok előítélet mögött egy okos, dinamikus és mindig lojális társ rejtőzik. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Jockey nevű kutya a rendőrökkel – Forrás: police.hu