Négyen meghaltak, amikor egy autó vonattal ütközött Tapolca környékén. A mentés és a helyszínelés várhatóan szombat délutánig tart, addig a vonatközlekedés is akadozik.

Négyen haltak meg

Négy ember meghalt, egy pedig életveszélyesen megsérült a balesetnél, amikor összeütközött egy személyautó és egy vonat Tapolca és Kisapáti között január elsején, egy vasúti átjáróban.

Folyik a mentés

A veol.hu információi szerint a mentést még szombat délelőtt is nagy erőkkel végzik, több mentőautót és egy mentőhelikoptert is riasztottak. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! 

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Egy autóban utaztak

Az elhunytak az autóban ültek –  erősítette meg a lap információját Pap Judit, az Országos Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.  . A négy áldozat 17-20 év közötti fiú, egy 17 éves lány pedig életveszélyesen megsérült.

Sebesvonattal ütközött

A Mávinform közleménye szerint a Tapolcáról Budapestre 9:34-kor elindult (9797-es számú) sebesvonattal ütközött egy személygépkocsi Kisapáti közelében.

Szünetel a vonatforgalom

A balesetkor a fénysorompó jól működött, tilos jelzést mutatott. A vonaton senki sem sérült meg. A helyszínelés végéig – várhatóan kora délutánig – szünetel a vonatforgalom Tapolca és Badacsonytördemic-Szigliget állomások között, emiatt ezen a szakaszon pótlóbusz közlekedik.

Hosszabb menetidő

A balesetben érintett vonat utasait a katasztrófavédelem segítségével szállítják át. A Budapest-Székesfehérvár-Tapolca vonalon hosszabb eljutási időkre kell számítani.

Itt történt a tragédia

Megölte feleségét

Szintén január 1-jén reggel egy férfi megölte feleségét Ökörítófülpösön. A férfi magával is végezni akart, de a mentők megmentették az életét.

Robbanás újévkor

Robbanás történt január elsején, újév hajnalán Katymáron egy családi házban a Szabadkai úton. Egy embert a romok alól mentettek ki a tűzoltók – közölte a katasztrófavédelem.

Egy ember volt a romok alatt

Egy száz négyzetméteres házban volt a robbanás, a detonáció ereje szétfeszítette az épületet, amely bármikor összedőlhet. A bácsalmási önkéntes tűzoltók kezdték meg a romok alá szorult férfi kimentését, de helyszínre érkeztek időközben a mentők és a bajai hivatásos tűzoltók is. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! 

Kiemelt kép: illusztráció, a felvétel egy másik balesetnél készült